3D Solutions

Med 3D Solutions får du helt nya möjligheter att förbättra din affär: Visa upp en helt kundanpassad produkt på säljmötet, producera en enda reservdel precis när du behöver den eller testa många olika versioner av en prototyp utan att det kostar en förmögenhet. Endast fantasin sätter gränser – och du behöver inga förkunskaper.

Printing-hand_875px.jpg

Med hjälp av våra 3D Solutions är det snabbt, enkelt och billigt att skapa en fysisk produkt. Tack vare lösningens 3D-portal blir det lika enkelt att beställa en 3D-print som att handla i vilken e-handel som helst. Allt du behöver göra är att logga in, lägga en beställning och sedan skickas produkten till dig.

Till 3D-portalen

Skapa vad som helst – bara fantasin sätter gränser

3D-print är mycket snabbare och extremt mycket billigare än formgjutning – en gjutform kan kosta hundratusentals kronor att ta fram. Nu är det alltså ekonomiskt möjligt att göra ett enda exemplar av en produkt. Samtidigt så kan man 3D-printa komplexa geometriska former som är svåra att få till vid en gjutning.

Med en 3D-skrivare går det att printa hårdhet i gradient, från mjukt som gummi till hårt som sten – vilket inte är möjligt med en traditionell formgjutning. Dessutom går det att i en enda sittning printa produkter som har rörliga delar – exempelvis lock som går att skruva av eller glasögon med rörliga skalmar.

Helt nya möjligheter för din verksamhet

Dessa egenskaper skapar helt nya möjligheter för din verksamhet. En ortoped kan till exempel skriva ut en röntgenbild på patienten för att i detalj kunna planera en operation. En säljare kan på ett säljmöte visa upp en fysisk produkt som är exakt anpassad efter den potentiella kundens behov – och även testa produkten i kundens miljö. Det blir också möjligt att ta fram en stor uppsättning varianter på en ny prototyp så att man kan testa sig fram till vilken version som fungerar bäst. Eller så kan man skriva ut en reservdel som annars är svår att få tag på – eller varför inte skriva ut dig själv som en actionfigur?

Kräver inga förkunskaper

Det bästa med våra 3D Solutions är att du inte behöver ha några förkunskaper. Om du vill så kan du via en plugin printa en 3D-produkt direkt från ditt CAD-program. Men om du inte har några CAD-kunskaper så kan du istället med ett klick koppla in experter från PostNord Strålfors som hjälper dig att ta fram precis den produkt du behöver.

Hög säkerhet

För att du som kund aldrig ska känna dig osäker på att dina produktfiler ska hamna i fel händer så är all information i vår 3D-portal krypterad. Det är först om du aktivt bjuder in någon annan, exempelvis en expert från PostNord Strålfors, som informationen blir tillgänglig för den inbjudne. Vi har dessutom sekretessavtal med alla våra kunder.

Många olika typer av material

Strålfors kan i dag printa härdplaster (akrylatplaster), termoplaster, ABS-plaster och nylon.