Jonas Hammerberg – 6 tips

JonasTips_875x580_PNS.png

Lär av proffsen

→ Se vad som kan lösas med digital teknologi och investera. Använd teknologin för att visa vad som händer i gruppen och organisationen. Att visualisera goda exempel skapar en rörelse där människor blir följare och driver lojalitet och engagemang i företaget.

→ Lägg tid på att förstå kundens behov utifrån och in. Ha ett plattformstänk. Allt förändras snabbt, best practise kanske bara är best practise under en vecka.

→ Använd den digitala teknologin för att nå ut till presumtiva och befintliga kunder. Placera kunden som nummer ett; strategiskt, taktiskt och operativt. Lägg stor vikt vid transparens.

→ Sy ihop kontaktytorna.

Må bra-triggare

→ Dopamin skapar välbefinnande. Förr behövde vi det för att driva jakten på föda, för att överleva. Det är starkt beroendeframkallande och kan frisättas bland annat med hjälp av spel, alkohol och droger.

→ Serotonin signalerar stolthet och status, medan brist ger depression. Även serotonin handlar i grunden om överlevnad, alfa-individen kontra andra. Den som en tid stått i strålkastarljuset kan sakna det om det försvinner och försöka hitta tillbaka

→ Oxytocin signalerar tillit, vänskap, kärlek och ger känslan av att någon vill oss väl.

Ledarens fem utmaningar

  1. Vi blir allt mer beroende av snabb feedback och bekräftelse
  2. Arbete är inte längre enkelt och komplexa arbetsuppgifter kräver en annan typ av motivation
  3. Engagemanget på arbetsplatsen sjunker
  4. Den digitala revolutionens nästa fas driver ett massivt behov av förändring
  5. Slaget står mellan de som mest snackar och de som får det att hända - från ord till handling

Bråttomlista

→ Digitaliseringen påverkar många branscher, och revisionsbyrån Deloitte har undersökt hur bråttom det är med förändring. Inom retail har e-handeln redan slagit undan benen på många butiker. I bråttom-kön står nu bland annat banker, försäkringsbolag, reseoch upplevelseindustrin och utbildningsväsendet. Bland de med lite längre tid på sig men med där smällen kan bli rejäl finns vård, transporter och jordbruk. De som är minst påverkade just nu är gruv-, olja-, gas- och kemiindustri

The rise of teams

→ I en global undersökning 2016 om trenderna inom humankapital tillfrågades 7000 företag i 130 länder om sitt foks och sina svårigheter. I topp med 92 procent ligger arbetet med att aktivt forma en ny platt organisation, utifrån vad som kallas "The rise of teams".

→ Organisationsdesign 92% → Ledarskap 89% → Kultur 86% → Höja engagemang 85% → Lärande 84%

Tips för förändring

a) Led dig själv ett steg längre in i den digitala världen. Kliv ut ur din bekvämlighetszon.

b) Skaffa en digital mentor eller var en själv för någon annan. Interagera.

c) Led med digital teknik. Skicka en fredagsvideo till personalen med hjälp av telefonen. Var naturlig och sann, det skapar tillit.

d) Bygg partnerskap och allianser. Bjud in andra, ensam är ingen stark.

e) Led andra att leda och gör varandra engagerade. Följare får följare. För att ta medalj i OS krävs många bakom stjärnan. Träna mycket, på så sätt når du bergstoppen.