Här är vinnaren av Årets eldsjäl

– Se inte hinder, se möjligheter istället. Det är så mycket roligare och blir så mycket bättre, sa Anna Karlsson som blev Årets Eldsjäl. Genom föreningen VildaKidz har Anna och hennes familj hjälpt över 3 000 utsatta barn.

Eldsjal_01.jpg

"Med sitt driv, engagemang, värme och vilja har tusentals utsatta barn och ungdomar fått en meningsfull och tryggare fritid. Att ge är att vara rik på riktigt." var juryns motivering då priset som Årets Eldsjäl gick till Anna Karlsson.
De 200 gästerna på Berns gav Anna Karlsson stående ovationer då hon tog emot sitt pris i ett regn av guldfärgad konfetti.

Eldsjälar som brinner för att hjälpa barn

Genom den ideella föreningen VildaKidz i Luleå ordnar Anna och hennes man Stefan gratis aktiviteter till barn och ungdomar som på olika sätt har det tufft. Det kan vara allt från skogsutflykter till bakning hemma hos Annas familj. Alla är välkomna. Det finns bara en – men tydlig – regel: man måste vara snäll.
– Det ger så mycket att göra skillnad med små medel. Vill man så kan man, säger Anna.

Anna och hennes familj lägger så gott som all fritid på VildaKidz. VildaKidz kan även hjälpa till med kläder, hemlagad mat, avgifter till idrottsföreningar och annat. Verksamheten finansieras av sponsorer.
Att möta de andra nominerade på galan blev en sporre i sig.
– Vi har spunnit vidare göra saker tillsammans. När alla kommer tillsammans som brinner kan det bara bli bra, säger Anna.

PostNord Strålfors leverar försändelserna

Bakom Eldsjälsgalan står Folkspel, föreningslivets eget spelbolag. Organisationen är ideell och politiskt obunden. Ägare är 74 riksorganisationer med 35 000 föreningar och över fem miljoner medlemmar. BingoLotto är Folkspels mest kända produkt, nyare tillskott är Sverigelotten och Online-Bingo. Allt överskott går direkt till föreningslivet.

PostNord levererar Folkspels Bingolotter. Varje månad skickas upp mot 100.000 försändelser och fakturor ut till svenska folket.
– Våra kommunikationslösningar utvecklas ständigt. Både fysiska och digitala kanaler kommer väl till pass när målgruppen är så bred som hos Folkspel. Lotterna måste skickas med brev, men fakturor kan gå digitalt, säger Hans Stenberg, Global Account Manager vid PostNord Strålfors.

– Vi ser Folkspel som ett otroligt viktigt projekt. Överskottet ger föreningar ekonomiska förutsättningar att köpa in utrustning eller låta medlemmarna åka på läger.

 

Vinnare av Årets eldsjäl 2017

Vinnare Årets Eldsjäl och kategori Kamratskap
Anna Karlsson.

Vinnare kategori Integration
Jonas Morin. Basketledare i Huddinge Basket. "Idrotten är bästa vägen för att integrera nyanlända eller ungdomar som kommit lite på glid". Totalt 80 nationaliteter finns representerade i föreningen.

Vinnare kategori Hälsa
Susanne Wilén-Dacke. Driver Glimma, som ger överviktiga barn/ungdomar och deras familjer skräddarsydd hjälp med personlig träning och kostrådgivning. Finns i Falun.

Vinnare kategori Ledare
Thomas Werkström. Brottningsledare i Karlskronaklubben Atlet sedan 46 år. Filosofi: "Alla ska vara med".

Vinnare kategori Öppen
Linnéa Thurfjell. Idrottsföreningen Calmif i Kalmar riktar sig till personer med funktionsnedsättningar. 24-åriga Linnea Thurfjell som startade som tränare för rullstolsinnebandylaget Calmif Knights är nu ordförande och spindeln i nätet.

 

Få tips om senaste trenderna i din brevlåda

Prenumerera på vårt kundmagasin eller e-nyhetsbrev och få tips om hur du kan kommunicera smartare och effektivare med hjälp av till exempel appar. Du kan även läsa magasinet som e-publikation.

Få tips om senaste trenderna i din brevlåda

Välj prenumeration:

Tack! Du kommer nu att få tips om smart kommunikation till din brevlåda och/eller e-post.