Active Directory och Exchange tekniker till PostNord Strålfors Nordic IT

Vill du vara del av ett företag som spelar en viktig roll i den nordiska kommunikationsinfrastrukturen och som är på en spännande förändringsresa? Vår kultur präglas av högt kundfokus, starka samarbeten, en vilja att alltid utvecklas och laget före jaget. Vi söker nu en tekniker till vårt team Datacenter/Infrastuktur som vill vara med och utveckla vårt Active Directory och Exchange på PostNord Strålfors!

Ditt uppdrag
I rollen som AD/Exchange-tekniker hos oss kommer du bland annat att arbeta med våra AD och Exchange-miljöer runt om i Norden. Vi har en relativt stor miljö med många spännande utmaningar och aktiviteter. Vi har höga ambitioner kring automation och integration mellan våra system för att förenkla vår och våra användares vardag. Du kommer jobba i tätt samarbete med både infrastruktur och IT-organisationen i stort.

Om teamet
Du kommer att ingå i teamet Datacenter som i dagsläget består av 12 personer och du kommer rapportera till Manager Datacenter. Teamet har ett stort fokus på infrastruktur/drift i nära samarbete med våra utvecklare och din roll blir en viktig kompetens för en fortsatt framgångsrik resa.

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Active Directory
 • GPO
 • Exchange server
 • Halon e-post filter
 • Automation av ovan plattformar

Vi vänder oss till dig som har

 • Senior kompetens kring Active Directory
 • Erfarenhet kring administration av Exchange server (hybrid)
 • God kompetens kring scriptning, exempelvis Powershell
 • Senior kompetens kring Windows Server

Meriterande kompetenser

 • CA/PKI
 • Virtualisering i VMware
 • E-post filter, exempelvis Halon
 • Server hardening
 • Backup/restore
 • Active Directory tiering

Som person är du drivande och gillar att lösa problem. På Strålfors utövar alla ledarskap, oavsett om vi leder andra, oss själva eller ett projekt, och det som vägleder oss i allt vi gör är vårt ABC Självledarskap. Vi är ansvarsfulla (Accountable), modiga (Brave) och engagerade (Committed) och det är egenskaper som vi lever efter och värderar högt.

Du erbjuds
Hos oss erbjuds du en roll i ett företag som drivs av människor som är passionerade i att hjälpa våra kunder med sin kundkommunikation. Vi tror att vår framgång skapas av motiverade och engagerade medarbetare och chefer. Hos oss finns en stort förtroende för våra anställda vilket skapar utrymme för att ta egna initiativ och att driva sina frågor för att bidra till företagets övergripande strategi och mål.

Vi tror att de bästa idéerna skapas då vi tar del av olika perspektiv och vi är övertygade om att mångfald och inkludering är nyckelfaktorer för att möjliggöra innovation och nytänkande. Det är vår gemensamma kompetens, där varje medarbetare bidrar, som är vår styrka och möjliggör vår framgång. Kompetens för oss innebär allt från kunskaper, färdigheter, erfarenheter och problemlösningsförmåga till vilja, motivation, beteenden och personlighet.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Ljungby eller Malmö med goda möjligheter till arbete på distans (50%).


Frågor om tjänsten besvaras av Jon Otterholm, Team Manager Datacenter.
jon.otterholm@stralfors.se
070-339 73 94

Vi ser gärna ett snabbt avslut kring denna tillsättning och gör därför löpande urval, vänta därför inte – sök tjänsten idag.

Välkommen med din ansökan!

Mer om karriär på PostNord Strålfors

Meet-our-people_16-9_221206.jpg

Träffa våra medarbetare

Hör från våra anställda hur det är att jobba på PostNord Strålfors.

For-students_16-9.jpg

För studenter

PostNord Strålfors samarbetar med skolor och universitet. Det är ett utmärkt tillfälle för oss att skapa en bra relation med dig som student och vi värdesätter kunskapsdelning.

Linkedin_16-9_transp.png

Följ oss på LinkedIn

Följ oss på LinkedIn och ta del av nyheter och aktiviteter inom vår verksamhet. Här publicerar vi också löpande information om lediga tjänster som du kan söka.