Föreningen Hello World! utsedd till Årets Boostare av Stockholms Handelskammare

Som Main Partner är vi på PostNord mycket stolta över det fina jobb Hello World! utför. Föreningens läger och meetups ger tusentals barn och unga möjlighet att upptäcka magin med digitalt skapande.

HelloWorld_872px.jpg

För detta tilldelas de nu priset Årets Boostare 2018! Av Stockholms Handelskammare. Hello World! tänder inte bara ett intresse för kod, de är också med och skapar förutsättningarna för nästa generations programmerare och entreprenörer.

I framtiden kommer majoriteten av samhällets produkter och tjänster på ett eller annat sätt vara uppkopplade mot nätet. Redan idag bygger många vardagliga saker och ting på digitala konstruktioner. Till exempel nyckeln till tändningslåset, bankärendet, flygresans rutt eller tvättmaskinens inställningar för temperatur, centrifug och tid.


För att ni genom programmeringsläger för barn och unga väcker intresse hos kommande generationer och har lagt grunden för långsiktig förändring.

Ju fler produkter och tjänster som blir digitaliserade, desto fler personer måste vara kunniga inom informations- och kommunikationsteknologi (IKT).

Enligt IT & Telekomföretagen kommer Sverige år 2020 ha en brist på 60 000 personer i IKT-sektorn.

Hello World! vill bidra till Sveriges digitala framtid och kompetensförsörjning på detta område genom att engagera barn och ungdomar över hela Sverige i digitalt skapande.

I sommar bidrar PostNord till att 1 400 barn från hela Sverige och Europa välkomnas till Hello World:s läger i Ågesta. Där kan deltagarna kombinera kurser i streetdance, ridning, golf och filosofi med sitt kodande.

Stipendier och reducerade anmälningsavgifter är ett led i strävan att ge alla oavsett ekonomisk bakgrund möjlighet att delta.

Läs mer om Hello World! och utmärkelsen på Stockholms Handelskammares webbplats.