PostNord lanserar 3D Portal för 3D Solutions on-demand

PostNord-koncernen, den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar i Norden, tar nästa steg i sin 3D -investering och lanserar en 3D Portal via dotterbolaget PostNord Strålfors.

Printing-hand_875px.jpg

Tidigare i år gick PostNord in på 3D-marknaden genom köpet av en Stratasys J750 och i samband med samarbetet med Sony Mobile och appen 3D Creator för print av 3D-figuriner.

Nästa steg är att lansera en 3D-Portal som är tillgänglig för företagskunder och B2B marknaden. Plattformen har utvecklats tillsammans med partnern 3YOURMIND och möjliggör sömlös produktion i en molnbaserad lösning.

– Vi är mycket glada att vi kan lansera vår 3D Portal. Det är nästa steg för att på ett enkelt sätt göra 3D- marknaden mer tillgänglig, säger Ylva Ekborn, CEO för PostNord Strålfors Group.


Vi måste ligga i framkant och utnyttja de möjligheter som den digitala utvecklingen skapar

3D-Portalen är ett projektverktyg där du i en krypterad miljö kan arbeta med hela kedjan, från idé till 3D- produktion on-demand. Om det behövs har du även tillgång till 3D-experter för rådgivning eller skapande av CAD-ritningar.

– PostNord Strålfors strävar efter att vara våra kunders digitaliseringspartner, vilket innebär att vi måste ligga i framkant och utnyttja de möjligheter som den digitala utvecklingen skapar. Sedan vi lanserade vår 3D-investering i början av året har vi fått positivt gensvar och det är tydligt att fler och fler företag utforskar möjligheterna att använda 3D-lösningar i sin verksamhet, avslutar Ylva Ekborn.Om PostNord och PostNord Strålfors

Vi levererar! PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. 2017 hade koncernen cirka 31 000 anställda och en omsättning på drygt 37 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com.

PostNord Strålfors utvecklar och tillhandahåller kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter att skapa starkare och mer personliga kundrelationer. Med vår digitala plattform levererar vi sömlös kommunikation, oavsett vilka kanaler mottagaren kräver. PostNord Strålfors ingår i PostNord-koncernen – ledande leverantör av kommunikations- och logistiktjänster i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland där våra 750 medarbetare skapade en omsättning på 2,1 miljarder SEK (2017). Läs mer om PostNord Strålfors.About 3YOURMIND

3YOURMIND provides platforms to streamline industrial 3D printing for innovative companies and 3D print services. The platforms enable customers to use the technologies to their utmost potential. The digital 3D workflows connect teams and production locations, optimize resource utilization and enable smart AM production decisions. 3YOURMIND's on-demand AM services provides the additional expertise their customers needs to expand additive manufacturing throughout their organization from CAD modeling to part optimization to 3D technology recommendations.

3YOURMIND work closely with their clients to connect all parts in their workflow and increase their adoption of Additive Manufacturing. 3YOURMIND's platforms are creating the pathways that will move the world into the next generation of manufacturing - Agile Manufacturing.
Read more about 3YOURMIND