CDON och PostNord i samarbete för att öka tillgängligheten av 3D-printing

PostNord AB, den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar i Norden ingår ett samarbete med CDON för att öka tillgängligheten av 3D-printing i den nordiska marknaden.

CDON-Interface_16-9.png

I fjol lanserade PostNord, via dotterbolaget PostNord Strålfors, en 3D-portal för företagskunder och B2B-marknaden. 3D-portalen är ett verktyg där du i en krypterad miljö kan arbeta med hela kedjan, från idé till 3D-produktion on demand.

Portalen erbjuder en enkel och sömlös beställningsprocess med prisautomatisering för snabba prisuppgifter på 3D-delar.  Från och med idag integreras portalen direkt på CDONs marknadsplats och ökar tillgängligheten för företagskunder att få access till 3D-printing.

– 3D-printing kommer att förändra förutsättningarna för hur många industrisegment hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi vill göra 3D-printing mer tillgänglig genom att erbjuda företag möjligheten att nyttja e-handel när de ska komma igång med 3D-produktion. CDON, med sin starka position och erfarenhet som Nordens ledande marknadsplats för e-handel gör dem till en stark samarbetspartner i detta arbete, säger Ylva Ekborn, VD PostNord Strålfors Group.

3D-printing möjliggör en hållbar och effektiv utveckling genom att producera exakt det som behövs, när det behövs och så lokalt som möjligt - vilket minskar behovet av lagerhållning, transporter och överproduktion. 3D-printing kortar ledtiderna från produktion till konsument betydligt genom digitala lager och en distribuerad produktion.

Genom 3D-portalen går det att skapa och beställa produkter i en mängd certifierade plaster och metaller och det går att skapa allt från enskilda prototyper till serieproduktion för större industriföretag.

– Vi är mycket glada över att PostNord valt att använda vår marknadsplats till att nå ut online med sin 3D-printing produktion. Vi jobbar ständigt med att förbättra kundupplevelsen och med 3D-printing kan våra kunder täcka sitt produktionsbehov enkelt och snabbt utan långa ledtider och dessutom mer hållbart. Vi ser att många av våra kunder, utöver produkter, även efterfrågar tjänster av olika slag. Under året har vi därför utvecklat möjligheter för handlare att enkelt ansluta sig till vår plattform för att nå ut till hela Norden online med sitt tjänsteerbjudande via marknadsplatsen. Vi är starka inom tech och vill driva denna typ av möjligheter, säger David Olhed, CCO på CDON.


Om PostNord och PostNord Strålfors

Vi levererar! PostNord är ledande leverantör av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi ansvarar för postservice till hushåll och företag i Sverige och Danmark. Med vår expertis och vårt starka distributionsnätverk utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. Under 2018 hade koncernen cirka 30 000 anställda och en omsättning på 37,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt, publikt aktiebolag med koncernhuvudkontor i Solna.
Besök oss på www.postnord.com

PostNord Strålfors utvecklar och tillhandahåller kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter att skapa starkare och mer personliga kundrelationer. Med vår digitala plattform levererar vi sömlös kommunikation, oavsett vilka kanaler mottagaren kräver. PostNord Strålfors ingår i PostNord-koncernen – ledande leverantör av kommunikations- och logistiktjänster i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland där våra ca 700 medarbetare skapade en omsättning på 2,1 miljarder SEK (2018).

Om CDON

CDON är ett företag som ingår i Qliro-koncernen, den ledande nordiska e-handelskoncernen. CDON är den ledande marknadsplatsen för såväl företag som konsumenter i Norden. Sortimentet omfattar miljontals produkter inom film, musik, TV- och datorspel, kontorsvaror, böcker, hemelektronik, vitvaror, sport, friluftsprodukter, skönhetsvård, mode, skor och tillbehör, datorer och datorprodukter.

För mer information, PostNord Strålfors
Rebecka Mathers
Communication Manager
media@stralfors.com
 
För mer information, CDON
Henrik Jarl
CMO
Henrik.jarl@cdon.com