PostNord och GKN Powder Metallurgy samarbetar för att frigöra potentialen i 3D-printing för framtidens leverantörskedjor

PostNord AB, den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar i Norden, vidareutvecklar sitt partnerskap med GKN Powder Metallurgy, en ledande innovationsutvecklingspartner i tillverkningsindustrin. 3D-printing kommer att revolutionera leverantörskedjorna, och den gemensamma ambitionen är att göra 3D-printing till en öppnare och mer tillgänglig marknad.

Collaboration-PostNord-GKN.jpg

Globalisering och digitalisering är drivande faktorer för tillverkningsindustrin idag, och time-to-market i kombination med hög kvalitet och effektiv produktion är konkurrensfaktorer – vilket kräver automatisering. I framtiden kommer 3D-printing att förändra förutsättningarna för många industrisegment.

"3D-printing skapar enorma möjligheter för företag att i grunden förändra hur man hanterar leverantörskedjan, från tillverkning till logistik och lager. Vi är glada över den starka samarbets-partner vi har i GKN, som delar vår vision om att frigöra potentialen i 3D-printing för framtidens leverantörskedjor i Norden, säger Ylva Ekborn, vd för PostNord Strålfors Group.

I fjol lanserade PostNord, via dotterbolaget PostNord Strålfors, en 3D-portal för företagskunder och B2B-marknaden. Den här 3D-portalen är ett verktyg där du i en krypterad miljö kan arbeta med hela kedjan, från idé till 3D-produktion on demand. Portalen erbjuder en enkel och söm-lös beställningsprocess med prisautomatisering för snabba prisuppgifter på 3D-delar. Genom samarbetet med GKN blir det nu möjligt att printa metalldelar.

"Additiv tillverkning är en kraft att räkna med som omdefinierar traditionell tillverkning och strategier för leverantörskedjor. Vi samarbetar med PostNord AB eftersom vi tror på den enorma potentialen i decentraliserad, distribuerad tillverkning som backas upp av trygg dataö-verföring och säker printing, så att företag självständigt och on demand kan printa komplexa och anpassningsbara objekt", säger Guido Degen, vd för Additive Manufacturing på GKN Powder Me-tallurgy.

"GKN Additive kontrollerar en helt digitaliserad värdekedja från pulver till delar och har en unik position på marknaden med en av de första fullständigt IATF 16949-certifierade AM-produktionerna och en global närvaro med ett världsomspännande printnätverk", säger Guido Degen.

Den 10 april arrangerar PostNord tillsammans med GKN en 3D-inspirationsdag på PostNords huvudkontor i Solna. Upptäck hur 3D-printing kan hjälpa ditt företag att ligga i framkant.


Om PostNord och PostNord Strålfors

Vi levererar! PostNord är ledande leverantör av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi ansvarar för postservice till hushåll och företag i Sverige och Danmark. Med vår expertis och vårt starka distributionsnätverk utvecklar vi förutsättningarna för morgon-dagens kommunikation, e-handel, distribution och logistik i Norden. Under 2018 hade koncer-nen cirka 30 000 anställda och en omsättning på 37,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt, publikt aktiebolag med koncernhuvudkontor i Solna.
Besök oss på www.postnord.com

PostNord Strålfors utvecklar och tillhandahåller kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter att skapa starkare och mer personliga kundrelationer. Med vår digitala plattform levererar vi sömlös kommunikation, oavsett vilka kanaler mottagaren kräver. PostNord Strålfors ingår i PostNord-koncernen – ledande leverantör av kommunikations- och logistiktjänster i Norden. PostNord Strålfors har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland där våra ca 700 medarbetare skapade en omsättning på 2,1 miljar-der SEK (2018).

För mer information:
PostNord Media Relations
Tel: +46 010 436 10 10
press@postnord.com

Om GKN Powder Metallurgy

GKN Powder Metallurgy is your full metal shapes solutions provider, shaping powder metal into high performance and high precision components. We provide leading powder metal expertise and process experience to transform ideas into production. The company consists of GKN Hoe-ganaes, GKN Sinter Metals, and GKN Additive to provide powder materials, conventional com-ponents, and Additive Manufacturing production. We combine three focused businesses under one brand. Together we are over 7,400 problem solvers over 30 locations, setting our global engineering network at the highest standard.

Global mediakontakt:
Susanne Trautmann
Tel: +49 151 6404 4890
Susanne.trautmann@gkn.com