Fredrik Breitung ny CFO för PostNord Strålfors Group

Fredrik Breitung har anställts som ny CFO för PostNord Strålfors Group. Fredrik kommer närmast från Svenska Spel Sport & Casino AB, ett dotterbolag inom Svenska Spel koncernen där han är CFO. Han har dessförinnan haft ett antal ledande finansroller inom Svenska Spel samt varit finanschef för Wasabröd och Barilla Norden. Fredrik är utbildad civilekonom med examen från Linköping och Lund.

Fredrik_Breitung_16-9.jpg

– Jag är mycket glad över att hälsa Fredrik välkommen till PostNord Strålfors. Fredriks gedigna finansiella expertis tillsammans med hans erfarenhet av att genomföra effektiviseringar, driva förbättringsarbete samt digital transformation kommer vara en värdefull tillgång för oss i vår fortsatta förändringsresa, säger Ylva Ekborn, Group CEO.

I rollen som CFO kommer Fredrik leda vår nordiska finansorganisation och vara en del av den svenska såväl som den nordiska ledningsgruppen i Strålfors.

– Det känns spännande att bli en del av PostNord Strålfors som redan idag har en ledande ställning på den nordiska marknaden, och där jag med mina erfarenheter ser fram att emot att bidra till fortsatt utveckling och tillväxt, säger Fredrik Breitung.

Fredrik tillträder under senvåren och kommer att rapportera till Group CEO Ylva Ekborn. Fredrik ersätter nuvarande CFO Samuel Stenberg som valt att gå vidare till nytt uppdrag utanför Strålfors. Samuel arbetar kvar till halvårsskiftet 2021.