Smidig skadereglering med effektiv hantering av inkommande kommunikation

När olyckan är framme förväntar sig kunden en smidig och snabb skadehantering. Det gör att försäkringsbolag behöver hantera både inkommande kommunikation och dokumentation på ett effektivt sätt.

Jag vill bli kontaktad

Bransch Bank, finans & försäkring

Digitalisera processen för skadehantering

42% av kunderna litar inte helt på sitt försäkringsbolag (1). Långsam ärendehantering eller otydliga svar kan sänka förtroendet. För att öka förtroendet och förbättra kundupplevelsen krävs att försäkringsbolaget har effektiva processer för att hantera inkommande kommunikation oberoende av kanal och att snabbt kunna hitta rätt information i arkivet.

(1) IBM: "Research Insights: Elevating the insurance customer experience", 2020.

Postnord Strålfors hjälper försäkringsbolag att effektivisera sin inkommande kommunikation och skapa och upprätthålla sökbara och säkra arkiv. Läs mer om våra lösningar:

Automatisera all inkommande dokumentation i skadeärenden

Automatisera all inkommande dokumentation i skadeärenden

Dokumentation i försäkringsärenden kan komma in både fysiskt och digitalt. För att hjälpa kunderna snabbt med skadehantering behöver försäkringsbolag automatisera och effektivisera den inkommande dokumentationen oavsett format. Digital Mailroom samlar in, digitaliserar och levererar digitala och fysiska skadedokument och skadefakturor till skadehanteringssystemet.

Läs mer om Digital Mailroom Solutions

Lagra dokumentationen digitalt, sökbart och spårbart

Lagra dokumentationen digitalt, sökbart och spårbart

Kundservice och skadereglering behöver tillgång till mycket och viktig dokumentation. Med eArkiv lagras kommunikationen digitalt så att medarbetarna kan söka, spåra, skicka om och ladda ner redan skickade fakturor, ärenden, avtal och annan kommunikation. Det ger en effektivare hantering och bättre kundupplevelse.

Läs mer om eArkiv

 
Jeanette-Wittgren_500px_Bg-Grey-WG1_2402.jpg
Jeanette Wittgren
Sales Manager, PostNord Strålfors

Vill du veta mer om hur du kan effektivisera inkommande kommunikation och dokumentation för att möjliggöra smidig och snabb skadehantering? Kontakta oss så berättar vi mer!

+46 (0)76 881 20 51
Jeanette.Wittgren@Stralfors.se

Skicka ett meddelande

Inspiration och fördjupning

Lansforsikringar_16-9.jpg

Optimera kundupplevelsen med ett nära partnerskap

För att försäkringsbolag ska kunna möta sina kunders krav på kommunikation behöver de veta vilka lösningar som finns och kommer att lanseras. Micael Rapp, Förvaltningsledare-IT på Länsförsäkringar AB, menar att ett utvecklande och tätt samarbete med en kommunikationsleverantör är grunden för att hålla sig uppdaterad och i framkant.

Maria Lund-Søltoft

Så håller sig försäkringsbolag relevanta på den förändrade marknaden

Försäkringsbolag står inför stora utmaningar när de regulatoriska kraven ökar, tekniken utvecklas och nya generationer kunder förväntar sig flexibla och tillgängliga kontaktvägar. Maria Lund-Søltoft, med lång erfarenhet av affärsutveckling inom försäkringsbranschen, förklarar hur utvecklingen påverkar branschen.

Skadereglering med kunden i fokus

Skadereglering med kunden i fokus

Det norska försäkringsbolaget Fremtind Forsikring hanterar hundratusentals skaderegleringar varje år. Företaget säkerställer bästa möjliga kundupplevelse genom en mix av användarvänliga digitala tjänster och sensitivitetsträning för att få hög kvalitet på de personliga konsultationerna.

Försäkringsbranschens guide

I vår guide utforskar vi tre avgörande områden för att stärka ett försäkringsbolags konkurrenskraft i den dynamiska marknaden. Med pågående prispress, nya aktörer och förändrade kundförväntningar är det hög tid att omfamna digitaliseringens kraft.

Ladda ner guiden

Insurance-guide-hero-banner-SE_Bg-Blue-B1.jpg