Smidig betalnings-upplevelse i rätt kanal

Inkasso, kredithantering och factoring handlar om att underlätta inbetalningar. Genom att erbjuda enkla och anpassade betalningslösningar ökar sannolikheten att få betalt i tid.

Jag vill bli kontaktad

Bransch Bank, finans & försäkring

Användarvänliga lösningar ökar inbetalningarna 

En dålig betalningsupplevelse gör det svårare att betala. För att minska kredittiden är det viktigt att erbjuda flera och smidiga lösningar som är anpassade efter olika betalningsförmågor.

PostNord Strålfors hjälper kredithanterings- och inkassobolag att skicka fakturorna snabbt till rätt personer, i rätt kanal och ger tillgång till flera betalningslösningar. Vi följer lagar och regler som gäller för den hårt reglerade inkassobranschen i respektive nordiskt land.

 

Betalning i Digitala brevlådor

Gör det enkelt att betala i tid

Användandet av digitala brevlådor ökar kraftigt bland svenskarna. Genom att erbjuda gäldenären möjlighet att betala sin faktura direkt i sin digitala brevlåda, så som Kivra, minskar både risken för felbetalning och sen inbetalning. I övriga nordiska länder finns också möjlighet till betalning i digitala brevlådor.

Läs mer om Digitala brevlådor 

Mobilfaktura

Minska tiden från uppmaning till handling

Fånga uppmärksamheten med SMS. Med Mobilfaktura skickas ett SMS med en länk till en landningssida som kräver inloggning med BankID. Den är anpassad efter gäldenärens betalningskanaler, med all information som behövs för smidig betalning.

Läs mer om Mobilfaktura

 
Mobila betaltjänster

Enkelhet ökar betalningsviljan

Mobila betalningar gör betalningsupplevelsen enkel och smidig. Genom att erbjuda inbetalningar via Swish eller Account-to-Account lösningar underlättar ni snabba inbetalningar. Motsvarande appar som Swish finns i alla de nordiska länderna, till exempel Vipps i Norge och Mobile Pay i Finland och Danmark.

Läs mer om betalningar via Mobila betalningar

Pappersfaktura

Fysiska fakturor för trygg och säker leverans

Fysiska fakturor är fortfarande ett av de mest populära betalningsalternativen för kredithanterings- och inkassobranschen i Sverige. Det är ett betalningsalternativ som känns förtroendeingivande, pålitligt och som har hög leveranssäkerhet. Genom en QR-kod direkt på den fysiska fakturan kan ni dessutom koppla den till tjänster som betalning och chatt.

Läs mer om Pappersfaktura

 
Jeanette-Wittgren_500px_Bg-Grey-WG1_2402.jpg
Jeanette Wittgren
Sales Manager, PostNord Strålfors

Vill du veta mer om hur du kan underlätta inbetalningar? PostNord Strålfors har lång erfarenhet från kredithanterings- och inkassobranschen. Kontakta oss så berättar vi mer!

+46 (0)76 881 20 51
Jeanette.Wittgren@Stralfors.se

Skicka ett meddelande

Inspiration och fördjupning

En bra betalningsupplevelse skapar bättre förutsättningar för minskad kredittid

En bra betalningsupplevelse skapar bättre förutsättningar för minskad kredittid

Olika kunder och gäldenärer har olika betalningsförmåga och preferenser för kommunikation och betalningsmetoder. Därför är det viktigt att inkassobolag jobbar med betalningsupplevelsen som en viktig del av hela kundupplevelsen.

Lowell_16-9.jpg

Lowells lösning revolutionerar branschen

Lowell satsar på digital tjänsteutveckling. Ett av de viktigaste initiativen är att erbjuda enkla och snabba tjänster direkt i mobiltelefonen. – Vi vill vara ledande i branschen och då måste vi ständigt hitta nya vägar för att kunna ge våra kunder de bästa lösningarna, säger Jens Lindeblad, Head of Digital & Innovation på Lowell.

Alektum_16-9_230330.jpg

Alektum Group förbättrar kundupplevelsen och ökar inbetalningarna med rätt kanaler

Koncernen Alektum Group har verksamhet i 14 europeiska länder. Kärnverksamheten är inkasso och till det kopplas marknads- och kreditinformation, juridisk rådgivning och faktureringslösningar. Alektum har samarbetat med PostNord Strålfors sedan år 2000 och Strålfors lösning Omnichannel gör det lättare för Alektum att få betalt.