Content hub

Visual-search_16-9_NY.jpg

Visual Search revolutionerar kundresan

Nya tjänster för bildsök gör det möjligt att använda mobilkameran som sökmotor. E-handeln är det område som snabbast påverkas av den nya tekniken när appar som Google Lens och Pinterest förändrar hur vi interagerar med världen omkring oss.

AI_16-9.jpg

AI är bättre på AlphaGo än sunt förnuft

Dataingenjören Melanie Mitchell har befunnit sig i centrum av den amerikanska AI-forskningen sedan 1984. Inom många områden har utvecklingen överträffat förväntningarna, men artificiellt förnuft visade sig vara den svåraste nöten att knäcka.

Holdninger-fremfor-kunnskap_16-9.jpg

Hellre attityd än kunskap

Hennes böcker har översatts till över 25 språk, hon är grundare av en världsomspännande rörelse för programmering och har utsetts till en av Europas främsta kvinnor inom tech av Forbes. Barnboksförfattaren, illustratören och programmeraren Linda Liukas ser tekniken som en demokratiserande kraft.

Från-spöken-till-VR.jpg

Från spöken till VR

Den som vill veta vart teknologin tar oss härnäst bör hålla ett öga på vad vi gör för att få förströelse och underhållning. Det menar den bästsäljande författaren och medieanalytikern Steven Johanson.

Bure-Noreus_16-9.jpg

AI – vän eller fiende?

Begrepp som artificiell intelligens och machine learning är för många människor förknippade med osäkerhet och rädsla. Betyder artificiell intelligens att robotar tar över makten? Och kommer allt att automatiseras så att det framöver bara finns jobb till programmerare?

AI-och-chattbottar_16-9.jpg

AI och chattbottar stoppar bedragarna

Med mobila plånböcker, snabba digitala lösningar och betalningsformer som Swish och Apple Pay görs det fler betalningar än tidigare – men de nya betalsätten öppnar också upp för fler fall av bedrägeri. För att möta hotet tar bankerna hjälp av chattbottar och AI.

Robotar_16-9.jpg

AI och chatbottar skapar framtidens kundkommunikation

De kan skicka sms, beställa taxi och uppdatera dig om de senaste nyheterna. Marknaden för kundservice-bottar och virtuella assistenter har växt snabbt det senaste året. Programmeraren Giovanni Toschi, konversationsdesignern Ditte Wolff-Jacobsen och nationalekonomen Stefan Fölster tror att utvecklingen bara börjat. 

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om trenderna inom digital kommunikation och hur du kan kommunicera mer effektivt.

Kom igång!