Frende Forsikring effektiviserar dokumenthanteringen

Enastående kundservice, banbrytande teknik och engagemang för kundernas behov har gjort Frende Forsikring till en ledande aktör inom försäkringsbranschen.

Kundcase video

Bransch Bank, finans & försäkring

Frende Forsikring har sitt huvudkontor i centrala Bergen i Norge. De har byggt upp en imponerande kundbas på över 250 000 kunder och kom på första plats i Norges största kundserviceundersökning 2023 (KSindeks).

En stor utmaning inom försäkringsbranschen är att hantera det stora antalet dokument som behöver skickas till kunderna. Det handlar om allt från fakturor till avtalsvillkor som ständigt uppdateras. Den här komplexiteten skapar utmaningar, särskilt när kunderna också behöver ta emot dokumenten via olika kanaler.

Att se till att alla dokument uppfyller försäkringsbolagens strikta krav på utformning kan vara en krävande uppgift.

"Med Access Interactive kan Frende Forsikring själva redigera dokumentmallarna, vilket innebär att vi är mindre beroende av nyckelpersoner"

Kristoffer Schmidt, affärsutvecklare på Frende Forsikring, säger att de tidigare förlitade sig på nyckelpersoner för att säkerställa att kraven på dokumentens utformning uppfylldes enligt standarder.

– Det var både tidskrävande och skapade en hög grad av beroende, internt och externt. I arbetet med att minska det här beroendet och förbättra dokumenthanteringen har vi haft ett nära samarbete med Strålfors, säger Kristoffer Schmidt.

Lösningen blev att implementera Access Interactive. Access Interactive är ett webbgränssnitt som ger företaget full kontroll över utskicken och möjlighet att anpassa dokumentmallar både vad gäller utseende och innehåll. Det säkerställer att alla dokument som produceras uppfyller företagets strikta krav på typsnitt, bilder och allmän utformning. Det ger dem också friheten att snabbt anpassa sina dokumentmallar efter förändrade krav eller behov.

– Med Access Interactive kan Frende Forsikring själva redigera dokumentmallarna, vilket innebär att vi är mindre beroende av nyckelpersoner, fortsätter Kristoffer Schmidt.

Kristoffer Schmidt, forretningsutvikler i Frende Forsikring

Kristoffer Schmidt
Affärsutvecklare på Frende Forsikring

Truls Langeland, systemansvarlig i Frende Forsikring

Truls Langeland
Systemansvarig på Frende Forsikring 

Truls Langeland är systemansvarig på Frende Forsikring och berättar att samarbetet med Strålfors går långt tillbaka i tiden och att de tillsammans både har utvecklat och vidareutvecklat olika IT-lösningar. Truls Langeland och Kristoffer Schmidt är överens om att samarbetet med Strålfors har varit en avgörande faktor för Frende Forsikrings framgångsresa.

– De har hjälpt oss att effektivisera processer, hämta information från kärnsystem och distribuera den effektivt till kunderna. Samtidigt vet vi att alla medarbetare alltid följer de uppdaterade dokumentmallarna.

Frende Forsikring har tagit sig an utmaningarna inom försäkringsbranschen och effektiviserat hela dokumenthanteringsprocessen. Med ett starkt fokus på kundservice, innovation och teknisk utveckling är de väl positionerade för att leda vägen i en alltmer digital värld. Dessutom har samarbetet med Strålfors förenklat dokumenthanteringen för kunder som föredrar att ta emot dokument via mer traditionella kanaler

– Det gör att vi kan fokusera på det vi är bra på, medan Strålfors tar hand om dokumentflödet, avslutar Truls Langeland.


Kundcase video:

Jeanette-Wittgren_500px_Bg-Grey-WG1_2402.jpg
Jeanette Wittgren
Sales Manager, PostNord Strålfors

Kom igång!
Behöver du, precis som Frende, hantera stora mängder dokument som ska skickas till kunder i olika kanaler? Kontakta någon av våra experter så hjälper vi dig hitta rätt lösning för ditt företag.

+46 (0)76 881 20 51
jeanette.wittgren@stralfors.se

Skicka ett meddelande

Inspiration och fördjupning

Lösningar som stärker marknadspositionen för nordiska försäkringsbolag

Lösningar som stärker marknadspositionen för nordiska försäkringsbolag

Konstanta kostnadsbesparingar och nya konkurrenter skapar utmaningar för försäkringsbolagen. Läs mer om hur PostNord Stralfors lösningar för kundanpassad kommunikation i säkra kanaler bidrar till effektiv skadehantering och ökad konkurrenskraft. Och ladda gärna ner vår guide med tips om hur försäkringsbolag kan stärka sin konkurrenskraft genom personlig kundkommunikation.

Access-Interactive_16-9.jpg

Access Interactive

En faktura är inte bara en faktura. Med hjälp av Access Interactive skapar du personaliserade utskick som ger ett mervärde för kunden – och som förbättrar kundrelationen.  

Maria Lund-Søltoft

Så håller sig försäkringsbolag relevanta på den förändrade marknaden

Försäkringsbolag står inför stora utmaningar när de regulatoriska kraven ökar, tekniken utvecklas och nya generationer kunder förväntar sig flexibla och tillgängliga kontaktvägar. Maria Lund-Søltoft, med lång erfarenhet av affärsutveckling inom försäkringsbranschen, förklarar hur utvecklingen påverkar branschen.