PostNord Strålfors och Tink ingår partnerskap för Open Banking-betalningar

PostNord Strålfors, marknadsledande aktör inom Customer Communication Management och Nordens största distributör av fakturor, har valt Tink, Europas ledande Open Banking-plattform, som leverantör av teknik för Open Banking-betalningar.

Tinks teknik för betalningsinitiering innebär att PostNord Strålfors kan lägga till banbrytande, Open Banking-baserade betalningar i sitt nordiska omnikanalserbjudande.

Med det nya partnerskapet kan Strålfors och Tink förändra hur fakturor betalas och hanteras i Norden. Målet är att skapa en överlägsen användarupplevelse genom att effektivisera betalningsprocessen för konsumenterna och minska den tid och ansträngning som krävs för att hålla koll på sin ekonomi. Samtidigt säkerställer man enkelhet och kostnadseffektivitet för det företag eller den fakturaavsändare som tar emot betalningen.

”Vi är mycket nöjda med det nya partnerskapet med Tink, den ledande aktören inom Open Banking och A2A-betalningar. I dag hanterar vi hundratals miljoner fakturor årligen för våra kunder i Norden. Med Open Banking (PSD2) ser vi det som en naturlig utveckling av vårt erbjudande att nu också kunna erbjuda våra kunder enkla, säkra och användarvänliga betalningslösningar som är integrerade i våra befintliga kanaler”, säger Mattias Norén, Head of Strategy & Business Development på PostNord Strålfors.

Vegard Haveland, Nordenansvarig på Tink, tillade:
”Vi är stolta över att samarbeta med en av marknadsledarna i Norden för att leverera en betaltjänst som blir en kontaktpunkt för miljontals människor och som förändrar sättet att betala räkningar och fakturor i vardagen. Vi befinner oss i en brytpunkt när det gäller massanvändning av Open Banking-betalningar i Europa, och partnerskap som det här med PostNord Strålfors är ytterligare ett bevis på detta faktum.”  

Mattias Norén, Head of Strategy and Business Development at PostNord Strålfors.

Mattias Norén
Head of Strategy and Business Development at PostNord Strålfors

Vegard Haveland Nordic lead at Tink

Vegard Haveland
Nordenansvarig på Tink

 


Mediakontakter:

Rebecka Mathers
Nordic Communication Manager
media@stralfors.com
+46 8-508 830 00

Linda Winder
PR & Communications Director
press@tink.com
+44 (0)7809265941


Om Tink

Tink är Europas ledande Open Banking-plattform som gör det möjligt för banker, fintech- och startup-bolag att utveckla datadrivna finansiella tjänster. Genom ett och samma API ger Tink kunderna tillgång till samlade finansiella data, initierar betalningar, berikar transaktioner, verifierar kontoinnehav och bygger verktyg för hantering av den personliga ekonomin. Tink är ansluten till mer än 3 400 banker som når över 250 miljoner bankkunder i Europa. Tink grundades 2012 i Stockholm och blev ett helägt dotterbolag till Visa 2022. Tinks 500 anställda betjänar mer än 300 banker och fintech-bolag på 18 europeiska marknader från kontor i 13 länder. Vi driver den nya finansvärlden.

Läs mer om Tink

Om PostNord Strålfors

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter att skapa starkare och mer personliga kundrelationer. Med vår digitala plattform tillhandahåller vi sömlös kommunikation, oavsett vilka kanaler mottagaren föredrar. PostNord Strålfors ingår i PostNord-koncernen – ledande leverantör av kommunikations- och logistiktjänster i Norden. PostNord Strålfors verkar i Sverige, Danmark, Norge och Finland där våra cirka 700 medarbetare skapade en omsättning på 2 miljarder SEK (2021).

Läs mer om PostNord Strålfors