Marknadstrender Digital transformation

Lösningarna som får med dina leverantörer på digitaliseringsresan

Har du svårt att få dina leverantörer att hänga med i samma digitaliseringstakt som du? Vi vet att många företag tycker att onboardingen av leverantörer till digitala flöden blir en övermäktig uppgift att ta sig an. Det finns varken tid, resurser eller kompetens för detta internt på många företag. Risken är därför stor att de digitala flödena inte kopplas på och processen stannar upp. Det finns lösningar – här är tjänsterna som får med leverantörerna på tåget.

Att få med alla dina leverantörer och kunder på digitaliseringståget är viktigt för att du verkligen ska få ut fullt värde av dina satsningar på att digitalisera processer för order- och fakturahantering. Men många leverantörer saknar de tekniska förutsättningarna och kan därför inte hänga med i samma digitaliseringstakt som du. De kan därför behöva hjälp med att koppla på de digitala flödena på ett enkelt sätt. Problemet är att det ofta saknas både tid, resurser och kompetens, vilket gör det svårt att hjälpa leverantörerna komma i gång. Risken är då stor att digitaliseringen stannar upp.

Vi hjälper dig i digitaliseringen av dina leverantörer så att dina egna resurser inte blir upplåsta, utan du kan jobba vidare med din kärnverksamhet.

Vi har lösningarna

Som vi skrivit om tidigare finns det några saker du kan göra för att driva på processen mot ökad digitalisering hos dina leverantörer även om deras IT-resurser är begränsade.

Nyckeln är noggrann planering, goda förberedelser, bra dokumentation och tydlig kommunikation. Resten brukar lösa sig när leverantören väl förstår möjligheterna.

Naturligtvis kan vi hjälpa dig i denna process. Här är några av våra lösningar som hjälper dig att få leverantörerna med på digitaliseringståget.

  1. Strategiskt bollplank. Genom att vara tydlig mot dina leverantörer och berätta för dem vad du vill uppnå och ta reda på vad de saknar för att detta ska bli möjligt kan du komma långt. Ofta handlar det om att hämta in information från leverantörerna och ta reda på vad de behöver för att kunna skicka eller ta emot elektroniska dokument. Ibland kan det vara svårt att få ett utifrån perspektiv i dessa diskussioner.

    Vi kan hjälpa till med att inhämta information, agera som bollplank eller anordna workshops där vi tillsammans diskuterar allt från strategi till vad som ger bäst resultat och kommer fram till den lösning som passar dig och dina leverantörer bäst.

  2. EDI-tjänster. Genom att börja med att digitalisera de större leverantörerna slipper du riskera att dina digitala flöden inte kopplas på och att processen stannar upp. Våra EDI-tjänster hjälper dig att digitalisera hela handelsflödet mellan dig och dina leverantörer. Från order till erhållen faktura. Vi löser ut olika format och anpassar data till dina egna system.

  3. Tjänster inom onboarding. PostNord Strålfors har utvecklat tjänster som innebär att vi löser onboardingen av dina leverantörer med en standardiserad, automatiserad och enkel process. Vi kontaktar dina leverantörer och tar reda på deras förmåga att kommunicera elektroniskt samt inhämtar den information som vi behöver för att få igång det aktuella flödet. Det kan också innebära att vi har en teknisk diskussion med dina leverantörer, eller att vi sätter upp och genomför tester som hjälper dem komma igång.

  4. Leverantörsportal. En del av leverantörerna kommer ha svårt att digitalisera de flöden du önskar. Det kan vara allt från avsaknad av resurser, kompetens eller att systemstöd saknas.  I andra fall kan det vara leverantörer som du sällan handlar av eller en internationell leverantör där en teknisk dialog kan vara svår att få till.

    I PostNord Strålfors leverantörsportal kan alla leverantörer onboardas oavsett storlek och förmåga. Portalen hanterar alla meddelandetyper från order till faktura.

Vi digitaliserar – du jobbar vidare!

Vi hjälper dig i digitaliseringen av dina leverantörer så att dina egna resurser inte blir upplåsta, utan du kan jobba vidare med din kärnverksamhet.

Hör av dig till oss på PostNord Strålfors så hjälper vi dig vidare! Vi har lång och bred erfarenhet av att hjälpa företag att arbeta digitalt – såväl internt som med kunder och leverantörer.

Jeanette-Wittgren_500px_Bg-Grey-WG1_2402.jpg
Jeanette Wittgren
Sales Manager, PostNord Strålfors

Hör av dig till oss på PostNord Strålfors! Vi har mer lång och bred erfarenhet av att hjälpa företag att arbeta digitalt – såväl internt som med kunder och leverantörer.

+46 (0)76 881 20 51
jeanette.wittgren@stralfors.se

Skicka ett meddelande

Inspiration och fördjupning

Digitalisering-lev_16-9.jpg

Så får du med dig leverantörerna på digitaliseringsresan

Har du digitaliserat dina processer för order- och fakturahantering? Då vet du troligtvis också vilka positiva effekter det ger. Men kanske märker du att inte alla dina leverantörer hänger med i samma digitaliseringstakt som du? Här beskriver vi varför det är så och hur du får dem att hänga på.

Ej-digitaliserat-dataflode_16-9.jpg

Därför blir leverantören en bromskloss i din digitalisering

För många organisationer är digitaliserade processer idag en självklarhet, som förenklar och effektiviserar administration och eliminerar tröga, manuella arbetssätt. Viljan att digitalisera är stor, men ibland sätter yttre faktorer käppar i hjulen. I den här artikeln tar vi en närmare titt på varför dina leverantörer kan utgöra en bromskloss.

Eon_16-9.jpg

E.ON är redo för nästa steg

Det har gått riktigt snabbt för digital kundkommunikation att bli det normala för energiföretaget E.ON. – För bara några år sedan var det ett komplement och nu är det precis tvärtom. Det gör det bekvämare för våra kunder och enklare för oss, säger Mikael Bladh, Head of Back Office.