Smidig fakturabetalning – för en bättre kundupplevelse

PostNord Strålfors är nordens ledande aktör inom kundkommunikation som årligen hanterar hundratals miljoner utskick av fakturor. Nu vill bolaget tillsammans med Tink, Europas ledande leverantör inom open banking, revolutionera hur konsumenter hanterar och betalar sina fakturor.

Marknadstrender Ny teknik FinTech

– Det har hänt väldigt mycket inom betalvärlden de senaste åren. Både när det gäller användarvänlighet och infrastruktur som till exempel open banking som har slagit hål på storbankernas monopol. Det möjliggör enklare flöden för konsumenter och billigare lösningar för företag, säger Mattias Norén, Head of Strategy & Business Development, Postnord Strålfors.

– Open banking är en ny värld med möjligheter både när det gäller kostnader men framför allt användarvänlighet, säger Mattias Norén.

Open banking en värld av möjligheter

Han jämför med e-handeln som har kommit ”extremt långt” när det gäller just enkelhet. Något som PostNord Strålfors nya samarbete med Tink kommer att applicera på fakturavärlden. Nu när öppna API:er möjliggör för tredjepartsutvecklare att bygga applikationer för att integrera i traditionella banksystem.

– Open banking är en ny värld med möjligheter både när det gäller kostnader men framför allt användarvänlighet som gör att vi kan skapa enkla, skräddarsydda lösningar utifrån företagens behov, säger Mattias Norén.

Han ger några exempel på vad som är under utveckling såsom mobila betalningar på fysiska såväl som digitala fakturor, att enkelt ändra hur man mottar sin faktura vid betalningstillfället samt möjligheten att pausa eller dela upp en fakturabetalning.

Unik position på marknaden

PostNord Strålfors, som redan i dag hanterar stora mängder utskick av fakturor, har en unik position för att introducera nya betalmetoder för marknaden. Genom samarbetet med Tink kan de skapa nya funktioner för en smidig fakturabetalning inom existerande flöden med en hög säkerhet.

– Vår core business är att hantera våra kunders allra mest känsliga kunddata och finansflöden. Nu utökar vi vårt erbjudande med fakturabetalning på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. Vi startar med open banking men det kommer att bli betydligt fler tjänster framöver, avslutar Mattias Norén.

Inspiration och fördjupning

Framtidens digitala fakturabetalning

Tinks är Europas ledande öppna bankplattform som gör det möjligt för banker, fintechs och startups att utveckla datadrivna finansiella tjänster. Här berättar Vegard Haveland på Tink och Thomas Otterlund på Strålfors om Tinks banbrytande teknik för Open Banking och hur detta i samarbete med Strålfors skapar möjligheter att koppla ihop fysiska fakturor med digitala betalningar genom account-to-account (A2A).

Tink Visa

PostNord Strålfors och Tink ingår partnerskap för Open Banking-betalningar

PostNord Strålfors, marknadsledande aktör inom Customer Communication Management och Nordens största distributör av fakturor, har valt Tink, Europas ledande Open Banking-plattform, som leverantör av teknik för Open Banking-betalningar.

The-future-of-payment_16-9_3.jpg

Framtidens betallösningar

De senaste åren har konkurrensen inom betalningslösningar och andra finansiella tjänster ökat kraftigt. Det finns allt fler leverantörer och bättre och säkrare tjänster än någonsin tidigare. Ta del av inspiration och goda råd från Nordens ledande experter, insikter i hur andra verksamheter har löst sina utmaningar och spännande framtidsspaningar om olika lösningar och trender.