”Kommunikation går hand i hand med innovation”

Märtha Rehnberg, Partner DareDisrupt talade om teknologisk intuition. En egenskap hon tror att vi alla behöver utveckla för att kunna navigera i ett landskap av Big Data och AI.

martha-rehnberg-07-smarter-communication-day-2018-stockholm.jpg

Ibland förbluffas till och med futurister av hur fort den tekniska utvecklingen går. Märtha Rehnberg berättar om hur 3D-tekniken hon trodde låg fem till tio år in i framtiden plötsligt blev verklighet på bara några månader.

Genom kreativa kryss, det vill säga när människor med olika erfarenheter och kunskaper möts och samverkar, kommer lösningar på problem både snabbt och oväntat. Istället för en linjär och förutsägbar utveckling sker den exponentiellt med de mänskliga relationerna som motor.

– Kommunikation går hand i hand med innovation, sa Märtha Rehnberg.

Vi behöver alla fundera över vilka erfarenheter som vi kan bidra med för att lösa problem i det stora och lilla. Det som verkar omöjligt i dag kan vara en realitet imorgon.

– Säg ja till det löjliga, en dag kanske det blir "good enough".

För att utveckla teknologisk intuition uppmanade Märtha Rehnberg också publiken att fundera över vilka värderingar som ska ligga till grund för utvecklingen av nya produkter och tjänster. De globala målen och IPCC:s klimatrapport 2018 är goda vägvisare för den som vill rikta ansträngningarna åt ett håll som gynnar mänskligheten framöver.

LADDA NED PRESENTATION (PDF, 3,2 MB)