PostNord Strålfors 3D-printar skyddsvisir åt sjukvården

PostNord Strålfors 3D-printar skyddsvisir till kunder inom sjukvård, äldreomsorg och närliggande verksamheter. Flera kunder visade snabbt intresse och nu printas visir i produktionsanläggningen i Rosersberg.

Prototal-visir_16-9.jpg

Skyddsvisiret som nu printas till bland annat sjuk- och äldrevård består av en 3D-printad hållare som används på huvudet och som håller ett genomskinligt overhead-ark. De första visiren gick iväg till kunderna, med PostNord-leveranser, under tisdagen den 31 mars.

– Vi har nu påbörjat produktionen utav skyddsvisir till sjukvården med hjälp av 3Dprint, och det känns väldigt bra att vi med den här tekniken kan hjälpa sjukvårdsaktörer att få tillgång till väl behövda skyddsvisir, säger Tomas Lundström, Head of 3D, PostNord Strålfors.

Ritning till hållaren har branschkollegorna på Prototal delat med sig av för att tillsammans bidra till att lösa behovet av skyddsutrustning under den rådande pandemin. Hållaren är sedan tidigare använd som skyddsutrustning inom sjukvården.

Prototal tog i tidigt skede fram en modell till sjukvården och har sedan generöst delat med sig av sin expertis till oss för att tillsammans kunna skala upp produktionen i Sverige, säger Tomas Lundström.