Ökad kundlojalitet. Minskat kundbortfall.

Lojala kunder kräver lyhörda leverantörer. Våra flexibla lösningar är en grund för att reducera kundbortfallet i energibranschen.

Kontakta oss

Bransch Energi & samhällsservice

Ökat engagemang leder till ökad lojalitet

Att förstå kundens resa är A och O för att bibehålla en långsiktig lojalitet. Vi ger dina processer ny energi samtidigt som vi hjälper er att undvika onödig resursåtgång och förlorade kunder.

Hela 81 procent av svenskarna vill själva välja vilken kanal de tar emot sin kommunikation i. Det gör kundanpassad digital kommunikation till ett måste för moderna energibolag som vill ha flera lojala kunder. Därför erbjuder vi konsumentdriven och digital kommunikation, där kundens egna villkor styr kontakten.

Möt kundernas behov genom att låta dem själva välja när och hur de vill betala och kommunicera. Med ett ökat engagemang ökar lojaliteten. Minskad ledtid för betalningar gör dessutom att ni får betalt snabbare.

 

Optimera fakturan - från informativt till kommunikativt

Fakturan är så mycket mer än bara information om pris och energiförbrukning. Öka kundlojaliteten genom att skicka fakturor som är anpassade efter kundens kanal, med personifierade tips och erbjudanden direkt på fakturan. Ge även mottagaren möjlighet till feedback och direkt kontakt med kundtjänst genom länk till chat.

Dynamisk kommunikation – Skicka interaktiva och responsiva fakturor och kan arbeta med layout och personliga erbjudanden i alla digitala kanaler

Läs mer om Dynamisk kommunikation

Proaktiv och direkt kommunikation

Låt kunden slippa oväntade överraskningar genom att kommunicera proaktivt när det går – och direkt när det behövs. Vi hjälper dig att skapa en långsiktig kundlojalitet och att minska belastningen på kundservice, exempelvis vid prishöjningar och planerade eller oplanerade avbrott.

Omnichannel – Kommunicera i den kanal, fysisk som digital, som kunden själv väljer. 

Läs mer om Omnichannel

 

Ge kunden möjlighet att betala på flera olika sätt

Aldrig tidigare har möjligheterna varit fler. Betalningen kan ske via digital brevlåda, internetbank eller Swish – helt enkelt de betalmöjligheter du vill erbjuda era kunder. Med en QR-kod direkt på fakturan går det att betala snabbt och digitalt även från en fysisk faktura.

Payment solutions – Flera lösningar för snabbare och enklare mobila betalningar.

Läs mer om våra Payment solutions

Öka medvetenheten och engagemanget med digitala, personifierade funktioner

Att vara medveten om sin elkonsumtion är alltid viktigt – det gäller även om energin är förnybar och grön. Med smarta funktioner, digital kommunikation och erbjudanden som är anpassade efter mottagaren ser vi till att stärka kundernas medvetenhet om sin elkonsumtion och annat ni har att erbjuda.

Access Interactive - Få full kontroll över dina utskick och anpassa innehåll och utseende både i digitala och fysiska kanaler.

Läs mer om Access Interactive

 
Jeanette-Wittgren_500px_Bg-Grey-WG1_2402.jpg
Jeanette Wittgren
Sales Manager, PostNord Strålfors

Vill du veta mer om hur du gör er kommunikation mer kostnadseffektiv och hållbar – och möter kundens krav? Kontakta oss så berättar vi mer.

+46 (0)76 881 20 51
jeanette.wittgren@stralfors.se

Skicka ett meddelande

Inspiration och fördjupning

Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft – en digital framgångssaga

Skellefteå Kraft har genomgått en imponerande digital resa. Trots stora utmaningar har de idag en effektiv verksamhet med kanske Sveriges bästa kundservice i energibranschen. – Utan PostNord Strålfors kundfokus hade vi aldrig kommit så här långt, säger Eva-Lena Berglund, chef Fakturering.

Eon_16-9.jpg

E.ON är redo för nästa steg

Det har gått riktigt snabbt för digital kundkommunikation att bli det normala för energiföretaget E.ON. – För bara några år sedan var det ett komplement och nu är det precis tvärtom. Det gör det bekvämare för våra kunder och enklare för oss, säger Mikael Bladh, Head of Back Office.

Tre tips som ökar dialogen med dina kunder

Tre tips som ökar dialogen med dina kunder

Kundkommunikation är en av de viktigaste och mest kritiska faktorerna för att få behålla sina kunder och skapa lojalitet. I en tid med många oroligheter är detta en av de största utmaningarna för aktörer inom energibranschen. Energi- och elförsörjning är en av de hetaste frågorna i dagens samhälle. Men bryr sig kunderna om vem som levererar elen? Är priset den enda faktor som avgör vilken leverantör valet faller på?

Digital-signering_16-9.jpg

Webinar: Låt dina kunder bestämma hur, var och när de vill betala

Betalningsmarknaden digitaliseras snabbt och allt fler nya betalningslösningar växer fram. För att skapa en bättre kundupplevelse och snabbare betalningar är det avgörande att du enkelt låter dina kunder bestämma hur, var och när de vill betala. PostNords årliga rapport Mottagarmakt visar på kanalernas olika styrkor, och varför det är så viktigt att låta mottagarna välja själva och hur vi föredrar att få fakturor och räkningar.

Erika-Hjerten_16-9.jpg

Så framtidssäkrar du företagets kundkommunikation

Accelererande digitalisering och medvetna kunder som efterfrågar valmöjligheter ställer höga krav på företag när det gäller kommunikation och betalningar. PostNord Strålfors sitter på expertisen som krävs för att lyckas.

Guide med tips för framtidens energibolag

I Energibranschens guide till smartare kommunikation presenterar vi flera utmaningar och lösningar för att förbättra kommunikationen, öka lojaliteten, arbeta mer effektivt och digitalisera för en hållbar agenda inifrån och ut. 

Ladda ner guiden

Energiguide_Faksimil-SE_Circle_Bg-Green_G4.jpg