Internetbankfaktura

Över 4 miljoner svenskar använder internetbank idag. Det är en enkel och säker lösning där kunderna kan betala sina räkningar när de själva vill.

Direkt till internetbanken

Med PostNord Strålfors tjänst Internetbankfaktura kan du enkelt skicka fakturor direkt till alla internetbanker som är anslutna till e-faktura. Tjänsten omfattar privatkunder i Norden samt småföretag i Sverige. De fakturor som av någon anledning inte når sin mottagare digitalt, printas och distribueras med fysisk post.

Internetbankfaktura passar såväl stora som små företag. Vår tjänst har den standardiserade lösningens trygghet, kombinerad med ett stort mått av flexibilitet. Vi hjälper dig att anpassa tjänsten efter just dina behov.

Skala upp och kombinera

Internetbankfaktura är i grunden en standardiserad lösning som både leverantör och kund kan känna igen och vara säker på uppfyller alla regler och krav. PostNord Strålfors är en Certifierad Teknisk Distributör (CTD) och har säkra kopplingar till bankernas Internetbank enligt eFakturabolagets regelverk.

Lösningen kan skalas upp och ner och kombineras med tilläggstjänster, så att den passar olika specifika behov. Till exempel kan dokument sparas med eArkiv och du kan själv bestämma format och utseende på webbfakturor med HTML och responsiv design. Självklart stödjer vår lösning också PDF-fakturor.

PostNord Strålfors skapar alltid betalraden, så att du som fakturautställare slipper skapa den själv. Vi kan också publicera och arkivera autogiro enligt gällande krav. Vi tillhandahåller också en egen lösning för att hantera anmälningsflödet. Du behöver med andra ord inte investera i en egen lösning för att flagga filerna för e-faktura.

Mindre supportbehov

Det finns flera val för validering av anmälningsflödet. Extern validering görs via filöverföring och manuell validering via webbverktyget. Outsourcad validering möjliggör tvåvägskommunikation vid anmälningstillfället med specialanpassad layout för dina kunder samt ett mycket snabbare anmälningsförfarande. Det i sin tur ger mindre supportbehov.

Ett enkelt och mångsidigt webbverktyg möjliggör återkoppling genom rapporter och möjlighet att både administrera anmälningar och följa filflöden. Samtidigt är det ett viktigt verktyg för er kundtjänst.

Vår tjänst för Internetbankfaktura består av en bastjänst samt ett utbud av smarta tillägg:

Bastjänster

  • Administration av anmälan/avanmälan
  • Distribution av betalningsinformation till banken
  • Presentation och lagring av e-fakturan
  • Webbverktyg för att följa upp hela flödet och se statistik

Smarta tilläggstjänster

  • Hantering av avvisade fakturor
  • Möjlighet till marknadsbudskap
  • Internetbankfaktura för småföretag
  • Rejekthantering
  • Bekräftelse till kund om anmälan
  • Anpassade rapporter

Behöver du hjälp att komma igång?
Med våra Payment Management-lösningar tar du bort komplexiteten med digital fakturering och kan ägna tid åt att bygga en bättre kundupplevelse – och i slutändan även en bättre affär. Kontakta våra experter, så hittar vi tillsammans de betalningslösningar som passar ditt företag allra bäst.

Kontakta oss

 

Inspiration och fördjupning

Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft – en digital framgångssaga

Skellefteå Kraft har genomgått en imponerande digital resa. Trots stora utmaningar har de idag en effektiv verksamhet med kanske Sveriges bästa kundservice i energibranschen. – Utan PostNord Strålfors kundfokus hade vi aldrig kommit så här långt, säger Eva-Lena Berglund, chef Fakturering.

Allente

Digitalisering för Allente närmare kunden

Allente står för all entertainment. Namnet ska spegla det nya varumärkets position på marknaden och vad de strävar efter att erbjuda sina kunder. PostNord Strålfors har i nära samarbete med Allente byggt ett system där all fakturering går via Strålfors Omnichannel-plattform, vilket har hjälpt Allente att accelerera sin digitala resa.

Mobila betaltjänster

Mobila betaltjänster

Genom att erbjuda betalning via mobilen gör du det enkelt både för dig och dina kunder. Det skapar en bättre kundupplevelse och snabbare betalningar.

Mobilfaktura-16-9.jpg

Mobilfaktura

Vill dina kunder själva bestämma hur de ska betala fakturan? Med mobilfaktura får de flera olika betalningsmöjligheter direkt i telefonen – snabbt och enkelt.

Payment-in-DMB_16-9.jpg

Betalning i digitala brevlådor

Betalningar direkt i en digital brevlåda eliminerar risken för felbetalningar och sena inbetalningar minskar. Det ger dig ett bättre pengaflöde.

Paper-Invoice-puff-16-9.jpg

Pappersfaktura

Den traditionella pappersfakturan är enkel att målgruppsanpassa. Det är en trygg och populär betalform som smidigt kan kopplas till digitala tjänster.

Smarta lösningar ger energibranschen hållbar effekt

Energibranschen befinner sig mitt i en transformation. Omställningen mot mer hållbar energi sker samtidigt som fokus på att tillgodose kundernas behov ökar. Läs mer om hur Strålfors smarta kommunikationslösningar, hållbara processer och automatiserade flöden hjälper en bransch i ständig utveckling.

Strålfors & energibranschen