Mobila betaltjänster

Genom att erbjuda betalning via mobilen gör du det enkelt både för dig och dina kunder. Det skapar en bättre kundupplevelse och snabbare betalningar.

Anpassa dig till kundernas beteende med mobila betalningar

Det finns fortfarande många företag som skickar fakturor på papper. Här gäller det att skapa en bra kundupplevelse. De flesta kunder idag har alltid mobiltelefonen till hands och fakturorna läggs inte på hög utan många önskar betala direkt. PostNord Strålfors erbjuder tjänster som ger er denna möjlighet och mycket mer genom mobila betalningar.

För dig som företag innebär mobilbetalningar snabbare betalningar och ett bättre kassaflöde. Det minskar också risken för försenade eller uteblivna betalningar och underlättar administrationen.

Diversifierade betalningslösningar för enkelhet och bekvämlighet

PostNord Strålfors erbjuder de tjänster för betalningar till kunder som efterfrågas av marknaden. Dessa tjänster används av våra kunder för att skicka ut fakturor, digitalt via t ex länk i SMS, e-post eller QR-kod på printad faktura. Flera betaltjänster kan kombineras för att erbjuda en mer flexibel och bekväm betalningsupplevelse för dina kunder.

Exempel på digitala betaltjänster vi erbjuder:

Account to Account (A2A)

Betalning Account to Account (A2A) genomförs som en internetbankbetalning via QR-kod på printad faktura eller länk i SMS eller e-postmeddelande. Dessa betalningar kan göras direkt eller schemaläggas på förfallodagen. Tjänsten erbjuds genom vår partner Tink och är en säker och smidig mobil betallösning för att hantera direktbetalningar mellan bankkonton.

Läs mer om A2A-betalning med Tink

Swish

Med Swish gör du det enkelt både för dig och dina kunder. Swish är ett pålitligt, snabbt och smidigt betalsätt och finns i nästan varje mobiltelefon i Sverige. Det är även möjligt att ta betalt via Swish med QR-kod på printad faktura. En unik QR-kod med betalningsinformation printas på varje pappersfaktura och dina kunder scannar koden med mobilen och betalar direkt, snabbt och enkelt. Swish underlättar för kunder att betala sina räkningar och ger ditt företag en ökad säkerhet och spårbarhet för inkommande betalningar.

Läs mer om betalning med Swish

Betala i mobilen - digitala betaltjänster är framtiden

Förutom att erbjuda Account to Account (A2A) och Swish, är det också viktigt att understryka hur en mobil betallösning, som att betala i mobilen, bidrar till en bättre kundupplevelse. I en tid då konsumenter förväntar sig snabba och smidiga betalningsalternativ, är det avgörande för företag att erbjuda mobila betallösningar som möter dessa behov.

Att betala i mobilen innebär att kunderna enkelt kan betala sina fakturor och köp direkt från sina mobila enheter. Med PostNord Strålfors mobila betaltjänster kan dina kunder använda sina smartphones eller surfplattor för att genomföra betalningar var de än befinner sig och när det passar dem bäst.

Fördelarna med att erbjuda en mobil betallösning:

  • Ökad bekvämlighet för kunderna, vilket leder till högre kundnöjdhet och lojalitet
  • Snabbare betalningar och bättre kassaflöde för företaget
  • Minskad administration och färre felaktiga betalningar
  • Förbättrad säkerhet genom användning av krypterade och säkra betalningsplattformar

Mobila betaltjänster är en viktig del av en modern och effektiv betalningsstrategi. Genom att använda PostNord Strålfors digitala betalningslösningar kan ditt företag förbättra kundupplevelsen, snabba upp betalningsprocessen och optimera kassaflödet. Oavsett om det handlar om A2A-betalningar eller Swish, erbjuder PostNord Strålfors de tjänster som ditt företag behöver för att lyckas i dagens konkurrensutsatta affärsklimat.

Vad är en mobil betaltjänst?
Mobila betaltjänster är betalningslösningar som låter kunder betala sina fakturor och köp direkt från sina mobila enheter, som smartphones och surfplattor. De erbjuder snabba, bekväma och säkra betalningsalternativ som förbättrar kundupplevelsen och effektiviserar betalningsprocessen för företag.

Hur hjälper mobila betaltjänster mitt företag?
Mobila betaltjänster leder till snabbare betalningar och bättre kassaflöde för ditt företag, samt minskar risken för försenade eller uteblivna betalningar. De underlättar också administrationen och erbjuder en förbättrad säkerhet genom användning av krypterade och säkra betalningsplattformar.

Vilka mobila betaltjänster erbjuder PostNord Strålfors?
PostNord Strålfors erbjuder flera mobila betaltjänster, inklusive Account to Account (A2A) och Swish. A2A är en säker och smidig lösning för direktbetalningar mellan bankkonton, medan Swish är ett pålitligt och snabbt betalsätt som finns i nästan varje mobiltelefon i Sverige.

Hur kan jag använda Swish för att ta betalt från mina kunder?
Du kan ta betalt via Swish genom att använda en unik QR-kod med betalningsinformation som printas på varje pappersfaktura. Dina kunder scannar koden med sin mobiltelefon och betalar direkt, snabbt och enkelt.

Är en mobil betaltjänst säker?
Ja, mobila betaltjänster erbjuder förbättrad säkerhet genom användning av krypterade och säkra betalningsplattformar. Detta skyddar både ditt företag och dina kunder från potentiella säkerhetsrisker.

Kan jag kombinera olika digitala betaltjänster för att erbjuda en mer flexibel betalningsupplevelse för mina kunder?
Ja, PostNord Strålfors tillåter dig att kombinera flera betaltjänster, som A2A och Swish, för att erbjuda en mer flexibel, bekväm och digital betalningsupplevelse för dina kunder. Detta gör det möjligt för kunderna att välja den betalningsmetod som passar dem bäst.

Fungerar en mobil betaltjänst för både fakturor som skickas digitalt och på papper?
Ja, en mobil betaltjänst fungerar för både digitala och pappersfakturor. För digitala fakturor kan betalningslänkar skickas via SMS eller e-post, medan för pappersfakturor kan en QR-kod med betalningsinformation printas på fakturan.

Jeanette-Wittgren_500px_Bg-Grey-WG1_2402.jpg
Jeanette Wittgren
Sales Manager

Vill du komma igång med betaltjänster som både ger en bra kundupplevelse och snabbare betalningar? Kontakta våra experter, så hittar vi tillsammans de lösningar som passar ditt företag allra bäst.

+46 (0)76 881 20 51
jeanette.wittgren@stralfors.se

Skicka ett meddelande

Inspiration och fördjupning

Tink Visa

PostNord Strålfors och Tink ingår partnerskap för Open Banking-betalningar

PostNord Strålfors, marknadsledande aktör inom Customer Communication Management och Nordens största distributör av fakturor, har valt Tink, Europas ledande Open Banking-plattform, som leverantör av teknik för Open Banking-betalningar.

Mattias Norén, PostNord Strålfors

Smidig fakturabetalning – för en bättre kundupplevelse

PostNord Strålfors är nordens ledande aktör inom kundkommunikation som årligen hanterar hundratals miljoner utskick av fakturor. Nu vill bolaget tillsammans med Tink, Europas ledande leverantör inom open banking, revolutionera hur konsumenter hanterar och betalar sina fakturor.

The-future-of-payment_16-9_3.jpg

Framtidens betallösningar

De senaste åren har konkurrensen inom betalningslösningar och andra finansiella tjänster ökat kraftigt. Det finns allt fler leverantörer och bättre och säkrare tjänster än någonsin tidigare. Ta del av inspiration och goda råd från Nordens ledande experter, insikter i hur andra verksamheter har löst sina utmaningar och spännande framtidsspaningar om olika lösningar och trender.

Payment-Management_16-9_2.jpg

Payment Management

Betalningar i Omnichannel – hur, var och när du vill. Med vår lösningsplattform inom Payment Management, blir det enkelt och bekvämt för dig att låta dina kunder bestämma.