Skapa vad som helst med 3D Print

Blixtsnabb produktion och leverans av högkvalitativ 3D-print som ger dig helt nya möjligheter att förbättra din affär. Med vår användarvänliga 3D-portal behöver du inga förkunskaper.

Besök 3D-portalen

Vi hanterar hela kedjan

3D-print är enormt mycket snabbare och extremt mycket billigare än traditionella tillverkningsmetoder, som exempelvis formgjutning. Plötsligt är det ekonomiskt möjligt att göra ett enda exemplar av en produkt. Det går också att få fram komplexa geometriska former som skulle vara omöjliga att få till vid en gjutning.

I 3D-portalen kan du beställa dygnet runt och få skräddarsydda produkter och reservdelar på plats blixtsnabbt, så att verksamheten inte står still i onödan.

3D Print ger dig helt nya möjligheter för din verksamhet

Din produkt kan få exakt de egenskaper som behövs, även i de fall det ställs höga krav på materialet, såsom industricertifierad metall till tung industri och biokompabilitet plast till läkemedelsindustrin. Strålfors kan i dag printa härdplaster (akrylatplaster), termoplaster, ABS-plaster och nylon.

Det är dessutom möjligt att printa rörliga delar – exempelvis lock som går att skruva av eller glasögon med rörliga skalmar – och hårdhet i gradient, från mjukt som gummi till hårt som sten. Det ger helt nya möjligheter för din verksamhet.

Ingen förkunskap krävs

Det bästa med vår 3D-printlösning är att du inte behöver ha några förkunskaper. Via en plugin kan du själv printa en 3D-produkt direkt från ditt CAD-program. Och har du inte CAD-kunskaper kan du med ett klick koppla in experter från PostNord Strålfors som hjälper dig att ta fram precis den produkt du behöver. Vi finns bara ett knapptryck bort!

Hög säkerhet

För att du som kund aldrig ska känna dig osäker på att dina produktfiler ska hamna i fel händer är all information i vår 3D-portal krypterad. Det är först om du aktivt bjuder in någon annan, exempelvis en expert från PostNord Strålfors, som informationen blir tillgänglig för den som bjudits in. Vi har dessutom sekretessavtal med alla våra kunder.

Stort fokus på miljö

Vi använder alltid 3D-skrivare som är belägna så nära din verksamhet som möjligt, för att minimera transportsträckorna. Våra lokaler är noggrant utformade för 3D-print så att restprodukter inte ska skada miljön.

Många olika typer av material

Genom 3D-portalen kan du printa flera olika termoplaster och fotopolymerplaster.

Daniel Roydel, Account Manager
Daniel Roydel
Account Manager, PostNord Strålfors
 

Vill du veta mer om vår 3D-printlösning? Kontakta oss om du vill diskutera hur du kan utnyttja möjligheterna med 3D-print i din verksamhet. Vi har experterna som kan hjälpa dig hela vägen från idé till färdig produkt.

Mobil: +46 (0)76 695 77 95
E-post: daniel.roydel@stralfors.se

Skicka ett meddelande

Kunder som använder vår 3D-printlösning

Karolinska_16-9.jpg

Karolinska sjukhuset

På Karolinska Universitetssjukhusets barnröntgen använder ortopeder och kirurger 3D-printade kroppsdelar för att förstå missbildningar bättre inför en operation och för att göra provoperationer. – Ovärderligt, säger barnröntgenläkare Lena Gordon Murkes.

16-9_SJ_3D.jpg

3D-print ger SJ snabbare service och bättre funktion

När tillverkarna slutar producera reservdelar får SJ problem. Men tack vare 3D-print kan de nu få ut fordon från verkstaden i tid  – och enkelt förbättra produkter som inte håller måttet.

Filip-Sandberg_Glenair-Nordic_875x500.jpg

Lättare säljprocess med 3D

Med 3D-printade prototyper kan Glenair Nordic visa sina kunder hur en kundanpassad produkt kommer att fungera i verkligheten. – Det hjälper oss väldigt mycket i säljprocessen, säger tekniska försäljningschefen Filip Sandberg.

Tada_16-9.jpg

Tada Medical

Med 3D-print kan uppstartsbolaget Tada Medical ta fram billiga prototyper. Målet är att få fram behandling till cancerpatienter, som förhindrar smärtsamma munblåsor utan svåra biverkningar.

KD_3Dprint_pn_tpl_ljungby_skiss_KD_11494.JPG

Nya affärsmöjligheter med 3D-print

Åtta veckor kortare uppstartstid för projekt, många insparade arbetstimmar och helt nya affärsmöjligheter. – 3D-print ändrar spelplanen, säger teknikspecialisten Jonas Wingdén.