Business Integration Management

Företag hanterar tusentals transaktioner dagligen.
När du digitaliserar flödena effektiviserar du företaget.
Med över 30 års erfarenhet hjälper vi dig att fatta rätt beslut.

Så väljer du leverantör Intervju med en expert

Lösningar och tjänster

eInvoice-b2b_16-9.jpg

eFaktura B2B

Elektronisk fakturahantering mellan företag är PostNord Strålfors hemmaplan i över 30 år. Vi kan minska din administration, bygga bort felkällor och öppna upp för de möjligheter som kommer av automatisering. För dig som är leverantör till offentlig sektor är den här lösningen perfekt.

Supplier-eInvoiceB2B.jpg

Leverantörsfaktura B2B

Det här är lösningen för dig som behöver hantera inkommande elektroniska fakturor från leverantörer. Den ger dig stringens, enhetlighet och sparar tid. All data hamnar på ett ställe och fakturorna blir lättare att attestera.

Data-enhancement_16-9.jpg

Data Enhancement Service

Varje år lägger ekonomi och IT-avdelningar tusentals timmar på felhantering av leverantörsfakturor - trots investeringar i automatiserade processer. Ett sätt att spara tid och pengar är en valideringsstjänst – Data Enhancemant Service.

16-9_eOrder.jpg

eOrder

eOrder är lösningen för att hantera inkommande ordrar från kunder. Den hjälper dig att skapa ordning och effektivisera flödet inom Order to Cash-processen.

16-9_eProcurement.jpg

eProcurement

Vår lösning eProcurement hanterar inköp från leverantörer. Det är lösningen för dig som behöver en bättre orderhantering inom Purchase to Pay-processen (P2P).

16-9_Onboarding.jpg

Onboarding-tjänster

För dig som satsar på EDI-baserad orderhantering eller fakturering är det viktigt att se till att dina handelspartners följer med. Våra Onboarding-tjänster sköter övergången smidigt, frigör dina egna resurser och ser till att affärerna flyter på som vanligt.

16-9_Illustration.jpg

Så samverkar våra lösningar

Benämningarna på våra lösningar inom Business Integration Management är våra egna. Tillsammans utgör de en matris som hjälper oss att identifiera de största utmaningarna och att prioritera rätt insatser redan från början.

Om Business Integration Management

Business Integration Management bygger på EDI. Vi har valt att använda den här terminologin eftersom de transaktionsflöden EDI-projekt hanterar också skapar effektivare samarbeten mellan avdelningarna hos våra kunder. Vi stöttar och effektiviserar din affär på samma gång som vi ger dig nya möjligheter.

Det är inte ovanligt att de första mötena skapar oro för eventuella problem och kostnader i samband med en EDI-omställning. Både för leverantörer och kunder. Därför kan det ibland vara svårt att snabbt fatta beslut om den här typen av investeringar.

Varje transaktion en möjlighet till dialog

Företag som kommit en bit på väg i digitaliseringen av sina handelsflöden vill ofta undersöka vad de kan göra ytterligare. Kan ett system prata med ett annat? Vad kan automatiseras? I det läget handlar det om att definiera alla flöden – och därefter utforska vad som är möjligt.

Arbetet med definitioner är extremt viktigt, eftersom en EDI-lösning hanterar ett företags transaktioner, såsom order, orderbekräftelse, lagerstatus, leveransdatum eller betalningar. 

Vid varje transaktionstillfälle skapas  en möjlighet till dialog med kunden. Om du definierar alla dessa möjligheter – och utnyttjar dem på rätt sätt – finns stora vinster att göra. Det kan röra sig om något så enkelt som bekräftelser och notifikationer som ökar tryggheten för kunden. Eller om att skicka erbjudanden eller annan relevant information vid rätt tillfälle.

Om du har full kontroll över dina transaktioner möjliggör du marknadskommunikation baserad på verklig data och faktiska händelser.

Kontroll över den egna affären

Det händer att  företag hamnar i en situation där de parallellt  använder flera olika system som hanteras av olika leverantörer. Resultatet blir ofta förlorad överblick och komplicerade interna processer för att få allt att fungera som det ska. Då är det dags att agera – för att få tillbaka överblicken och ta kontroll över den egna affären.

Samma sak händer ofta hos myndigheter och kommuner – men då är det istället ofta lagkrav eller yttre förändringar som gör att man måste agera. 

Kunskap och erfarenhet

PostNord Strålfors har över 30 års erfarenhet om hur EDI kan påverka  företag och dess verksamheter. Vi har väldefinierade Onboarding-tjänster, som ser till att dina handelspartner följer med utan några problem när det är dags för omställning.

Det börjar med ett samtal

Du som har frågor eller funderingar kring vilka fördelar just ditt företag kan få med Business Integration Management och EDI är välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning som hjälper dig att ställa rätt frågor internt.

Kontakta oss

Inspiration och fördjupning

Eon_16-9.jpg

E.ON är redo för nästa steg

Det har gått riktigt snabbt för digital kundkommunikation att bli det normala för energiföretaget E.ON. – För bara några år sedan var det ett komplement och nu är det precis tvärtom. Det gör det bekvämare för våra kunder och enklare för oss, säger Mikael Bladh, Head of Back Office.

Ej-digitaliserat-dataflode_16-9.jpg

Därför blir leverantören en bromskloss i din digitalisering

För många organisationer är digitaliserade processer idag en självklarhet, som förenklar och effektiviserar administration och eliminerar tröga, manuella arbetssätt. Viljan att digitalisera är stor, men ibland sätter yttre faktorer käppar i hjulen. I den här artikeln tar vi en närmare titt på varför dina leverantörer kan utgöra en bromskloss.

Arbetsförmedlingen-1.jpg

Effektivare fakturahantering med EDI

Tack vare PostNord Strålfors EDI-tjänst kan Arbetsförmedlingen enkelt utbyta elektroniska meddelanden med sina 6 000 leverantörer – oavsett vilket system de använder sig av och var i världen de befinner sig.

Relaterat inom Business Integration Management

Svefaktura_16-9.jpg

Svefaktura fasas ut – men slutar inte att fungera

SFTI har beslutat att e-fakturaformatet Svefaktura inte längre kommer att rekommenderas för offentliga köpare och dess leverantörer från och med 1 april 2021. Hur beslutet har kommunicerats har dock gett upphov till diverse missuppfattningar inom B2B-företag som använder Svefaktura-formatet. Så vad gäller egentligen?

16-9_webb-edi.jpg

Webb EDI

Webb EDI är till för dig som vill erbjuda dina leverantörer ett sätt att kommunicera med dig elektroniskt. Vi hjälper dig att erbjuda dina leverantörer en extra service. Fördelarna är många - även för dig.

BIM-offentlig-sektor-16-9.jpg

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Alla inköp inom offentlig sektor ska faktureras med e-faktura enligt en ny europeisk standard. Det innebär att alla leverantörer ska skicka e-fakturor och att alla offentliga organisationer ska kunna ta emot dem.

16-9_mojligheter-med-EDI.jpg

Effektivare processer med EDI

Har du funderat på hur dina order-, inköp- och ekonomiprocesser kan effektiviseras? Att investera i ett flexibelt EDI-system kan vara lösningen. Det ger snabbt vinster i form av högre effektivitet och minskad administration.

16-9_Sa-valjer-du-leverantor.jpg

Att investera i EDI

Att investera i en EDI-lösning kan kännas nästan oöverstigligt svårt. Beslutet påverkar hela ditt företag, från avdelning till avdelning. Att förbereda sig är oerhört viktigt. Detta ska du tänka på i valet av leverantör. 

Smarta lösningar ger energibranschen hållbar effekt

Energibranschen befinner sig mitt i en transformation. Omställningen mot mer hållbar energi sker samtidigt som fokus på att tillgodose kundernas behov ökar. Läs mer om hur Strålfors smarta kommunikationslösningar, hållbara processer och automatiserade flöden hjälper en bransch i ständig utveckling.

Strålfors & energibranschen