Business Integration Management

Företag hanterar tusentals transaktioner dagligen.
När du digitaliserar flödena effektiviserar du företaget.
Med över 30 års erfarenhet hjälper vi dig att fatta rätt beslut.

Så väljer du leverantör Intervju med en expert

Lösningar och tjänster

16-9_eInvoiceB2B.jpg

eInvoice B2B

E-fakturor mellan företag är PostNord Strålfors hemmaplan i över 30 år. Vi kan minska din administration, bygga bort felkällor och öppna upp för de möjligheter som kommer av automatisering. För dig som är leverantör till offentlig sektor är den här lösningen perfekt.

16-9_supplier-eInvoiceB2B.jpg

Supplier eInvoice B2B

Det här är lösningen för dig som behöver hantera inkommande elektroniska fakturor från leverantörer. Den ger dig stringens, enhetlighet och sparar tid. All data hamnar på ett ställe och fakturorna blir lättare att attestera.

16-9_eOrder.jpg

eOrder

eOrder är lösningen för att hantera inkommande ordrar från kunder. Den hjälper dig att skapa ordning och effektivisera flödet inom Order to Cash-processen.

16-9_eProcurement.jpg

eProcurement

Vår lösning eProcurement hanterar inköp från leverantörer. Det är lösningen för dig som behöver en bättre orderhantering inom Purchase to Pay-processen (P2P).

16-9_Onboarding.jpg

Onboarding-tjänster

För dig som satsar på EDI-baserad orderhantering eller fakturering är det viktigt att se till att dina handelspartners följer med. Våra Onboarding-tjänster sköter övergången smidigt, frigör dina egna resurser och ser till att affärerna flyter på som vanligt.

16-9_Illustration.jpg

Så samverkar våra lösningar

Benämningarna på våra lösningar inom Business Integration Management är våra egna. Tillsammans utgör de en matris som hjälper oss att identifiera de största utmaningarna och att prioritera rätt insatser redan från början.

Om Business Integration Management

Business Integration Management bygger på EDI. Vi har valt att använda den här terminologin eftersom de transaktionsflöden EDI-projekt hanterar också skapar effektivare samarbeten mellan avdelningarna hos våra kunder. Vi stöttar och effektiviserar din affär på samma gång som vi ger dig nya möjligheter.

Det är inte ovanligt att de första mötena skapar oro för eventuella problem och kostnader i samband med en EDI-omställning. Både för leverantörer och kunder. Därför kan det ibland vara svårt att snabbt fatta beslut om den här typen av investeringar.

Varje transaktion en möjlighet till dialog

Företag som kommit en bit på väg i digitaliseringen av sina handelsflöden vill ofta undersöka vad de kan göra ytterligare. Kan ett system prata med ett annat? Vad kan automatiseras? I det läget handlar det om att definiera alla flöden – och därefter utforska vad som är möjligt.

Arbetet med definitioner är extremt viktigt, eftersom en EDI-lösning hanterar ett företags transaktioner, såsom order, orderbekräftelse, lagerstatus, leveransdatum eller betalningar. 

Vid varje transaktionstillfälle skapas  en möjlighet till dialog med kunden. Om du definierar alla dessa möjligheter – och utnyttjar dem på rätt sätt – finns stora vinster att göra. Det kan röra sig om något så enkelt som bekräftelser och notifikationer som ökar tryggheten för kunden. Eller om att skicka erbjudanden eller annan relevant information vid rätt tillfälle.

Om du har full kontroll över dina transaktioner möjliggör du marknadskommunikation baserad på verklig data och faktiska händelser.

Kontroll över den egna affären

Det händer att  företag hamnar i en situation där de parallellt  använder flera olika system som hanteras av olika leverantörer. Resultatet blir ofta förlorad överblick och komplicerade interna processer för att få allt att fungera som det ska. Då är det dags att agera – för att få tillbaka överblicken och ta kontroll över den egna affären.

Samma sak händer ofta hos myndigheter och kommuner – men då är det istället ofta lagkrav eller yttre förändringar som gör att man måste agera. 

Kunskap och erfarenhet

PostNord Strålfors har över 30 års erfarenhet om hur EDI kan påverka  företag och dess verksamheter. Vi har väldefinierade Onboarding-tjänster, som ser till att dina handelspartner följer med utan några problem när det är dags för omställning.

Det börjar med ett samtal

Du som har frågor eller funderingar kring vilka fördelar just ditt företag kan få med Business Integration Management och EDI är välkommen att kontakta oss. Vi erbjuder kostnadsfri rådgivning som hjälper dig att ställa rätt frågor internt.

Kundcase och fördjupningar

Pågens-teaser-16-9.jpg

Pågens bröd ställer höga krav

Läs om hur Pågens bröd ställer höga krav på sin EDI-lösning för att hantera leveranser, flöden och fakturering till en mängd olika system och meddelandeformat.

Brämhults-Juice-teaser-16-9.jpg

Brämhults Juice litar på oss

“Att välja PostNord Strålfors var ett väldigt lyckat beslut. Vi behöver inte uppfinna hjulet varje gång, utan jobbar med experter vi kan lita på.”

IT-chefen Jari Mätseranta berättar om vårt samarbete.  

Arbetsförmedlingen-1.jpg

Effektivare fakturahantering med EDI

Tack vare PostNord Strålfors EDI-tjänst kan Arbetsförmedlingen enkelt utbyta elektroniska meddelanden med sina 6 000 leverantörer – oavsett vilket system de använder sig av och var i världen de befinner sig.

Relaterat inom Business Integration Management

16-9_webb-edi.jpg

Webb EDI

Webb EDI är till för dig som vill erbjuda dina leverantörer ett sätt att kommunicera med dig elektroniskt. Vi hjälper dig att erbjuda dina leverantörer en extra service. Fördelarna är många - även för dig.

BIM-offentlig-sektor-16-9.jpg

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Alla inköp inom offentlig sektor ska faktureras med e-faktura enligt en ny europeisk standard. Det innebär att alla leverantörer ska skicka e-fakturor och att alla offentliga organisationer ska kunna ta emot dem.

16-9_edi-expert.jpg

Frågor till en EDI-expert

En av våra egna EDI-experter berättar om de vanligaste frågeställningarna våra kunder har. Läs om hur det går till i verkligheten, när vi träffar våra kunder och diskuterar möjligheter.

16-9_att_valja_leverantor.jpg

Så väljer du leverantör

Att investera i en EDI-lösning kan kännas nästan oöverstigligt svårt. Beslutet påverkar hela ditt företag, från avdelning till avdelning. Att förbereda sig är viktigt. Vi har sammanställt de viktigaste sakerna  du behöver känna till för att kunna fatta beslut om vem som blir din leverantör. 

Det första steget är att kontakta oss

PostNord Strålfors är Sveriges största leverantör av EDI- tjänster och bland våra kunder hittar du många av Sveriges största företag. Är du intresserad av EDI-lösningar och vill veta mer, då ska du kontakta oss.