Elektronisk fakturahantering - eFaktura B2B

eFaktura B2B är lösningen för dig som hanterar utgående fakturor till kunder i Sverige och Norden. Den minskar din administration, bygger bort felkällor och öppnar upp för alla de möjligheter som kommer med automatisering.

Krav på e-faktura till offentlig sektor

Elektronisk fakturahantering mellan företag är PostNord Strålfors hemmaplan i över 30 år i Sverige och Norden. Vi har kunder från alla branscher och är en av Sveriges största leverantörer av EDI-tjänster. När du behöver förbättra din hantering av e-fakturor eller säkerställa att din nya lösning är strategiskt hållbar - då är det oss du ska prata med. För dig som är leverantör till offentlig sektor är den här lösningen perfekt.

Det kan finnas många anledningar till att frågan om e-faktura kommer upp på bordet. Kanske är det en formatanpassning eller ett lagkrav som ligger bakom, men den vanligaste anledningen är att kunderna ställer ett sådant krav. Då behöver du en EDI-lösning med e-faktura för att överhuvudtaget kunna sälja dina varor.

Varför eFaktura B2B från PostNord Strålfors? 

En del kunder vi möter håller redan på att anpassa sina system för elektronisk fakturahantering, men har stött på problem under vägen. Olika handelspartners har olika system som pratar skilda språk. Informationen kan behöva anpassas till olika branscher, kundunika format eller nationella och internationella standarder.

Våra EDI-baserade lösningar låter dig nå alla handelspartners – oavsett var i världen de finns och oavsett vilken standard de använder. Vi ser till att informationen anpassas på rätt sätt. Vi är naturligtvis en accesspunkt i Peppol och hanterar även i Norden Tieke i Finland,  Nemhandel i Danmark och EHF 3.0 i Norge.

Läs mer om hur Peppol funkar

Vi förstår helheten

Med PostNord Strålfors som digital partner får du inte bara hjälp med att översätta fakturaformat eller integrera system. Du får en nordisk partner som förstår alla steg i komplexa handelsflöden och som har erfarenhet av de vägval man ställs inför.

Vi har kunskapen som hjälper dig att identifiera de krav och förutsättningar som finns kring just din e-fakturalösning. Det handlar om både mjuka och hårda krav. Om allt från systemspecifikationer och systemkrav till att ge praktiska råd i implementationsprocessen.

Du som ska satsa på en e-fakturalösning måste vara förberedd. Det är så du undviker problem senare. Vi hjälper dig.

Elektronisk fakturahantering är enkelt

Enkelheten i vår tjänst är slående. Den har utvecklats och finjusterats under många år och vi kan snabbt hjälpa dig att komma igång med en lösning som passar just dig.

Kontakta oss så tittar vi på möjligheterna tillsammans

Du som vill utnyttja potentialen med ett helt digitaliserat handelsflöde bör höra av dig till oss. Ett möte med oss kostar ingenting, och du förbinder dig inte till något.

Kontakta oss


Frågor och svar om elektronisk fakturahantering

Vad är en digital faktura?

En digital faktura är en e-faktura som skapas och hanteras helt digitalt via ett speciellt datasystem. Det finns också andra fakturor som skapas helt digitalt, som till exempel en PDF-faktura, men till skillnad från sådana fakturor så består en digital faktura av information som enkelt och korrekt blir läst av ett datasystem.

Hur ser en digital faktura ut?

En digital faktura innehåller samma information som en vanlig faktura, bara att den har en annan typ av format jämfört med en faktura som är skapad bara som ett dokument. Så man kan säga att en digital faktura har samma information som en vanlig faktura men är uppbygd med helt andra digitala byggstenar. En digital faktura har också uttrymme för mer information än vad en vanlig faktura har.

Vad är elektronisk fakturahantering?

Elektronisk fakturahantering innebär att man både skickar och tar emot fakturor elektroniskt från avsändarens system till mottagarens system. Det går fort och är säkert, kunden får fakturan direkt och kan sedan i sin tur enkelt godkänna fakturan för betalning, i stället för att behöva fylla i all information manuellt för att betalningen ska kunna genomföras.

Vad är fördelarna med elektronisk fakturahantering?

Fördelarna med elektronisk fakturahantering är att all hantering blir enkel och smidig eftersom det sker helt digitalt via ett program som är uppbyggt för att det ska gå lätt och dessutom vara säkert att hantera alla fakturor. Det är även ett bra miljöval att välja elektronisk fakturahantering eftersom man sparar på papper och det krävs inga transporter och utsläpp för att fakturan ska komma fram till mottagaren.

Karl-Johan-Engfors_500px_Bg-Grey-WG-1.jpg
Karl-Johan Engfors
Senior Key Account Manager

Har du frågor om effektiv orderhantering?
Har du frågor om effektiv orderhantering och inköp inom Purchase to Pay-processer (P2P)? Vill du veta mer om lösningen eProcurement och vad lösningen kan göra för dig? Tveka inte att kontakta oss. 

+46 (0)73 07 96 761
karljohan.engfors@stralfors.se

Skicka ett meddelande

Inspiration och fördjupning

Allente

Digitalisering för Allente närmare kunden

Allente står för all entertainment. Namnet ska spegla det nya varumärkets position på marknaden och vad de strävar efter att erbjuda sina kunder. PostNord Strålfors har i nära samarbete med Allente byggt ett system där all fakturering går via Strålfors Omnichannel-plattform, vilket har hjälpt Allente att accelerera sin digitala resa.

Peppol

Effektivisera dina betalningsflöden med Peppol

Med Peppol kan du ta emot och skicka dokument i alla format. Utan att göra några systemförändringar. Vi hjälper dig komma i gång. Det är enkelt! Läs mer om vad Peppol är och hur du gör för att ta del av dess infrastruktur!

BIM-offentlig-sektor-16-9.jpg

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor

Alla inköp inom offentlig sektor ska faktureras med e-faktura enligt en ny europeisk standard. Det innebär att alla leverantörer ska skicka e-fakturor och att alla offentliga organisationer ska kunna ta emot dem.

Smarta lösningar ger energibranschen hållbar effekt

Energibranschen befinner sig mitt i en transformation. Omställningen mot mer hållbar energi sker samtidigt som fokus på att tillgodose kundernas behov ökar. Läs mer om hur Strålfors smarta kommunikationslösningar, hållbara processer och automatiserade flöden hjälper en bransch i ständig utveckling.

Strålfors & energibranschen