Onboarding

För dig som satsar på EDI-baserad orderhantering eller fakturering är det viktigt att se till att dina handelspartners följer med. Våra Onboarding-tjänster sköter övergången smidigt, frigör dina egna resurser och ser till att affärerna flyter på som vanligt.


Onboarding är en naturlig del av hela vårt erbjudande inom Business Integration Management. Att få med alla leverantörer och kunder är viktigt - och våra Onboarding-aktiviteter kan genomföras i olika grad och i olika faser under ett projekt. Att vara förberedd och planera i tid är nyckeln.

Onboarding som en del av förstudien

Ett projekt börjar alltid med en analysfas. Vi diskuterar igenom utmaningarna och definierar vilken effekt kunden är ute efter att uppnå. Vilka utmaningar ska man lösa? Kanske vill man säkerställa sin egen produktion och se till att man har underleverantörer som levererar rätt sak i tid. Branscherna varierar, och förutsättningarna likaså. Men den önskade effekten av projektet finns alltid med som grund.

Vi går igenom kundernas och leverantörernas förmåga att ansluta sig, hur mogen den aktuella branschen är och hjälper till med prioriteringar - för att snabbt få bästa möjliga effekt på investeringen. Onboarding-processen kan alltså vara en del av förstudien, eftersom lösningen sedan kan byggas utifrån hur dina handelspartners faktiskt redan kommunicerar. 

Vad är onboarding?

Onboarding innebär i sin enklaste form att ta reda på hur dina handelsparter skulle kunna skicka eller ta emot elektroniska dokument. Ofta handlar det om att hämta in information från dem, i syfte att säkerställa datakvaliteten. Ibland innebär det att vi har en teknisk diskussion med dina handelsparter i syfte att hjälpa dem framåt. Onboarding-processen kan även innefatta att sätta upp och genomföra tester, om så krävs.

Vi hjälper dig

En av våra största styrkor är att vi kan sköta den här processen åt dig. Vi sköter kontakten på uppdrag av dig och ansluter dina leverantörer en efter en. Onboarding-processen planeras noga, kommuniceras tydligt och dokumenteras väl. Dina egna resurser blir inte upplåsta, utan kan jobba vidare med det de ska.

Som en del av våra Onboarding-tjänster har vi också ett webbaserat verktyg till vår hjälp. Med hjälp av detta kan vi reda ut dina leverantörers och kunders förutsättningar och ta reda på hur de kan ansluta sig.

Alla dina handelspartners har olika förutsättningar

Den som ska  ingå som en del av ditt nätverk kommer att ha olika förutsättningar att ansluta sig. Stora företag kommer enkelt att kunna anpassa den datafil de skickar till det format du vill ha. För andra kommer det att behövas en formatanpassning av trafiken för att få det att stämma. De kanske redan idag kör ERP-system som Hogia, Agresso, Oracle eller SAP. Styrkan hos PostNord Strålfors ligger i att vi löser allt detta med en och samma tekniska lösning. Vi tar in kundens format och anpassar det till dina behov.

För mindre leverantörer har vi också en Webb EDI-lösning. Ett webbgränssnitt där de utifrån behov kan sköta både fakturering och orderhantering om de önskar.

Tillsammans gör detta att våra Onboarding-tjänster sköter omställningen snabbt och effektivt.
Alla kan följa med, och ingen behöver lämnas utanför. Och vi låser heller inte upp interna resurser på ditt företag.

Karl-Johan-Engfors_500px_Bg-Grey-WG-1.jpg
Karl-Johan Engfors
Senior Key Account Manager

Vill du veta mer?
Förbereder du dig på att förändra ditt EDI-system eller vill du utnyttja fler möjligheter? Har du frågor om våra Onboarding-tjänster eller vill veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Kontakta oss så pratar vi vidare.

+46 (0)73 07 96 761
karljohan.engfors@stralfors.se

Skicka ett meddelande

Inspiration och fördjupning

Eon_16-9.jpg

E.ON är redo för nästa steg

Det har gått riktigt snabbt för digital kundkommunikation att bli det normala för energiföretaget E.ON. – För bara några år sedan var det ett komplement och nu är det precis tvärtom. Det gör det bekvämare för våra kunder och enklare för oss, säger Mikael Bladh, Head of Back Office.

16-9_webb-edi.jpg

Webb EDI

Webb EDI är till för dig som vill erbjuda dina leverantörer ett sätt att kommunicera med dig elektroniskt. Vi hjälper dig att erbjuda dina leverantörer en extra service. Fördelarna är många - även för dig.

Ej-digitaliserat-dataflode_16-9.jpg

Därför blir leverantören en bromskloss i din digitalisering

För många organisationer är digitaliserade processer idag en självklarhet, som förenklar och effektiviserar administration och eliminerar tröga, manuella arbetssätt. Viljan att digitalisera är stor, men ibland sätter yttre faktorer käppar i hjulen. I den här artikeln tar vi en närmare titt på varför dina leverantörer kan utgöra en bromskloss.