Betalning i digitala brevlådor

Betalningar direkt i en digital brevlåda eliminerar risken för felbetalningar och sena inbetalningar minskar. Det ger dig ett bättre pengaflöde.

I Sverige erbjuder Kivra och e-Boks betalning direkt i brevlådan som en smart extrafunktion. Det underlättar för mottagaren att betala fakturan i tid. Med vår lösning Betalning i digitala brevlådor får du tillgång till denna funktion hos alla leverantörer som erbjuder tjänsten – på ett enda ställe.

Fördelar

  • Säker leverans och betalning i alla digitala brevlådor med betalningsfunktion
  • Snabbt och enkelt för kunden att betala fakturan
  • Slipper sena betalningar med behov av påminnelser som följd
  • Ingen manuell inmatning av data – eliminerar risken för felbetalningar
  • Kanal som mottagaren själv har valt
  • Kan läsas via mobilen överallt – även utomlands
  • Minskar din administration – ökar din effektivitet
  • Nå alla digitala brevlådor i Norden

På kraftig uppgång

Nästan 20 procent av svenskarna föredrar att få fakturor och avtal i en digital brevlåda. Tekniken har funnits länge men tagit tid på sig att mogna. Men senaste året har någonting hänt. Kännedomen om digitala brevlådor är nu 84 procent i Sverige, en dubblering på bara två år. Användandet har också ökat kraftigt. I juni 2018 kunde över 2,8 miljoner svenskar ta emot offentlig post i en digital brevlåda.

Källa: Nordic Channel Compass

Minskad risk för fel

Oavsett hur många mottagare du har behov av att skicka till, underlättar vår lösning Betalning i digitala brevlådor din vardag. Du eliminerar risken för felbetalningar, sena inbetalningar minskar avsevärt och du slipper skicka ut påminnelser.

Säkra utskick

Med utgångspunkt i dina kunddata anpassar och distribuerar vår lösning Digitala brevlådor dokument till vilken digital brevlåda som helst i hela Norden som har betalningsfunktionalitet. Sedan övervakas försändelsen hela vägen till den digitala brevlådan, för att säkerställa att den kommer fram. Dessutom följer vår lösning lagstiftningen kring GDPR.

Samarbetar med samtliga digitala brevlådor i Norden

Om du även har behov av att skicka fakturor till andra digitala brevlådor än Kivra och e-Boks så kan PostNord Strålfors hjälpa dig med det också – vi samarbetar med samtliga digitala brevlådor i Norden.

En del av vårt Omnichannel-erbjudande

När vi hanterar dina utskick kontrollerar vi alltid vad dina kunder föredrar – om de vill ha sina utskick i en digital brevlåda, eller om de hellre vill ha kommunikation via e-post, i sin internetbank, som sms eller i ett fysiskt brev. Det ger både dig och dina kunder en helt integrerad upplevelse.

Mer om vårt Omnichannel-erbjudande

Behöver du hjälp att komma igång?
Med våra Payment Management-lösningar tar du bort komplexiteten med digital fakturering och kan ägna tid åt att bygga en bättre kundupplevelse – och i slutändan även en bättre affär. Kontakta våra experter, så hittar vi tillsammans de betalningslösningar som passar ditt företag allra bäst.

Kontakta oss

 

Inspiration och fördjupning

Kivra

Experten: Så maximerar du kundernas dataskydd

Extremt höga förväntningar på personlig integritet och personuppgifter som betraktas som en valuta. För att få nöjda kunder måste man idag hantera persondata på rätt sätt – och att endast uppfylla lagkraven räcker inte. Juristen Anna Mirsch Peiris ger sina bästa tips på hur man säkerställer ett bra dataskydd.

Skellefteå Kraft

Skellefteå Kraft – en digital framgångssaga

Skellefteå Kraft har genomgått en imponerande digital resa. Trots stora utmaningar har de idag en effektiv verksamhet med kanske Sveriges bästa kundservice i energibranschen. – Utan PostNord Strålfors kundfokus hade vi aldrig kommit så här långt, säger Eva-Lena Berglund, chef Fakturering.

Ikanobank_16-9.jpg

Nöjda kunder dygnet runt

På nätet pågår handeln dygnet runt, sju dagar i veckan. Nu samarbetar Ikano Bank och PostNord Strålfors med att ta fram lösningar som fungerar gnisselfritt för kunden. Ett tryck på ”köp” ska direkt leda till kreditprövning och faktura. Strax därefter landar fakturan i kundens digitala brevlåda.

Alektum-omnichannel_16-9.jpg

Inbetalningarna till Alektum ökade med omnichannel

Genom att låta skuldsatta själva välja betalningskanal har inbetalningarna till Alektum Group ökat med närmare fyra procent.